U Stonu predstavljena “Srednjovjekovna raspela” dr. sc. Vinicija B. Lupisa

U  dvorani Župnog ureda Ston 1. veljače 2014. godine predstavljena je nova knjiga dr. sc.  Vinicija B. Lupisa  pod nazivom “Srednjovjekovna raspela iz Stona i okolice” u izdanju Matice hrvatske Ogranak Ston. Ovo je ujedno i četvrta knjiga dr. Lupisa u izdanje MH Ston, a za prve dvije, “Srednjovjekovna baština Stona” dobio je  zlatnu, a za  “Ston u trešnji”  srebrnu povelju Matice hrvatske

Ston 1s Ston 2s Ston 3s
Ston 0s

 

Predstavljanje knjige dr. sc. Vinicija B. Lupisa “Srednjovjekovna raspela iz Stona i okolice”, Ston, 1. veljače 2014.

O knjizi  je, uz autora, govorio i dr. sc. Petar Palić, generalni vikar Dubrovačke biskupije. Kako je istaknuo sam autor, knjiga obrađuje četiri gotička ophodna raspela  iz Stona i okolice, koja potječu iz 14. i 15. stoljeća, i jedan križ – pacifikal i iznimno je dragocjena skupina liturgijskih predmeta te najbrojnija  skupina srednjovjekovnih raspela na hrvatskom jugu. Ovo je jedna od knjiga koja obrađuje nedovoljno poznat segment hrvatske srednjovjekovne kulturne baštine sagledan u cjelovitom europskom baštinskom kontekstu. Joso Stepić, predsjednik Matice hrvatske Ston, zahvalio je svima koji su pomogli u izdanju knjige, a svi prisutni dobili su po jedan primjerak knjige na dar.

O knjizi “Srednjovjekovna raspela iz Stona i okolice” dr. sc. Vinicija B. Lupisa

>>> PODRUČNI CENTAR DUBROVNIK

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.