VUKOVAR: Dr. sc. Dražen Živić upalio 2. adventsku svijeću

U sklopu XVI. vukovarskih adventskih svečanosti u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, dr. sc. Dražen Živić 8. prosinca 2013. upalio je 2. adventsku svijeću koja tradicionalno pripada kulturnim djelatnicima

advent 2s advent 3s advent 4s

advent 1s

Paljenje 2. advenske svijeće posvećene djelatnicima u kuturi i svima koji pridonose prezentaciji i ukazivanju na vrijednosti kulturne baštine ili suvremenog kulturnog trenutka

U sklopu XVI. vukovarskih adventskih svečanosti u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a uz potporu Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara Hrvatski komorni orkestar s dirigentom Josipom Nalisom i sopranisticom Anom Lice dana 8. prosinca 2013. godine održao je tradicionalni koncert u Vukovaru s programom: Simfonija u C-duru Karla Dittera von Dittersdorfa i Kantata spirituale Domenica Scarlattija.

Nakon koncerta 2. adventsku svijeću koja tradicionalno pripada Kulturnjacima u obnovi Vukovara upalio je dr.sc. Dražen Živić ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Vukovar i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Vukovar.

 

Iz medija

Vukovar.hr: Gradski muzej Vukovar – koncert Hrvatskog komornog orkestra i paljenje 2. adventske svijeće, 9. prosinca 2013.
Glas Slavonije: Hrvatski komorni orkestar već 12. godinu nastupa u Vukovaru, 9. prosinca 2013.

Već 12 godina Hrvatski komorni orkestar gostuje u Vukovaru, to nas posebno čini sretnima – rekla je ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ruža Marić i dodala kako se, u sklopu XVI. Vukovarskih adventskih svečanosti, koncert vezuje uz paljenje druge svijeće na adventskom vijencu u perivoju Eltzova dvorca, a koja je posvećena djelatnicima u kulturi i svima onima koji su u vukovarskom podneblju pridonijeli različitim segmentima prezentacije i ukazivanja na vrijednosti kulturne baštine ili suvremenog kulturnog trenutka

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

 

Također provjeri

Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović: Potpora istraživanju beskućništva u Hrvatskoj i Švicarskoj – uspješna priča, 23. 1. 2024.

Portal švicarskog Federal Department of Foreign Affairs (FDFA) 23. siječnja 2024. objavljuje razgovor s dr.… Pročitaj više o Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović: Potpora istraživanju beskućništva u Hrvatskoj i Švicarskoj – uspješna priča, 23. 1. 2024.