Mons. Marin Srakić posjetio Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru

U sklopu kanonske vizitacije župe sv. Filipa i Jakova apostola u Vukovaru, nadbiskup i metropolita Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. dr. sc. Marin Srakić sa suradnicima je 25. veljače 2010. posjetio Područni centar Instituta Ivo Pilar u Vukovaru.

sam_0435 sam_0438

Tom prigodom nadbiskupa je kroz kraću prezentaciju i izložbu institutskih izdanja, voditelj centra dr. sc. Dražen Živić upoznao s nastankom i radom Instituta Pilar te osobito s razlozima osnivanja i djelatnostima vukovarskog Područnog centra.
Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo radom Instituta te ukazao na brojne mogućnosti daljnje suradnje. Osobito je naglasio vrijednost naših publikacija kao i potrebu da se što više objavljuje na engleskom jeziku te distribuira po svijetu. Istaknuo je i značenje našeg znanstveno-stručnog skupa “Vukovar 91.”.
U nadbiskupovoj su pratnji bili i fra Gordan Propadalo, gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru te fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova apostola u Vukovaru.

Znanstveno-stručni skup Vukovar 91. – osamnaest godina poslije
Program skupa Vukovarska bitka – bitka za Hrvatsku
Zbornik Demografski kontekst i sociokulturne posljedice Hrvatskoga domovinskog rata

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.