Iz tiska: Šokantni rezultati znanstvenica Instituta Ivo Pilar

Svaki četvrti učenik 8. razreda barem je jednom iz kuće izašao noseći hladno oružje (nož, bokser ili palicu), svaki peti priznao je da je napao vršnjaka s namjerom da ga ozlijedi, 17,3 posto 14-godišnjaka najmanje je jednom udarilo ili prijetilo nekome od roditelja, dok je svaki deseti osmaš bio nasilan prema učiteljici!

jllogo

Šokantni rezultati

Jutarnji list od 5. studenog 2009. iz pera Ivane Kalogjera Brkić piše: “Do ovih šokantnih rezultata došle su znanstvenice Instituta ‘Ivo Pilar’ Renata Franc, Ines Sučić i Ivana Vrselja ispitujući rizična i antisocijalna ponašanja mlađih adolescenata. Istraživanjem je bio obuhvaćen reprezentativi uzorak od 1823 djece u 50 osnovnih škola diljem Hrvatske, a rezultati će biti publicirani ovih dana. Stručnjaci su zabrinuti i tvrde da je to samo slika hrvatskoga društva.”

– Svaki četvrti osmaš iz kuće izlazi s nožem. – Ivana Kalogjera-Brkić, Jutarnji list, 5. 11. 2009.
– Rezultati istraživanja: Ivana VRSELJA, Ines SUČIĆ, Renata FRANC: RIZIČNA I ANTISOCIJALNA PONAŠANJA MLAĐIH ADOLESCENATA I PRIVRŽENOST ŠKOLI, Društvena istraživanja, br. 102-103/2009.,  str.739-762.

Također provjeri

Dr. sc. Saša Mrduljaš: Ne može Dodik računati s potporom Hrvatske u odvajanja RS-a od BiH…, 8. 1. 2024.

Portal Hrvatskog kulturnog vijeća 8. siječnja 2024. objavljuje razgovor s dr. sc. Sašom Mrduljašem pod… Pročitaj više o Dr. sc. Saša Mrduljaš: Ne može Dodik računati s potporom Hrvatske u odvajanja RS-a od BiH…, 8. 1. 2024.