Održana radionica istraživačkog tima projekta CHILD-WELL, 31. 1. 2024.

U zgradi Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, 31. siječnja 2024. održana je radionica istraživačkog tima projekta CHILD-WELL. Projekt je financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost. Radionici su prisustvovali: dr. sc. Andreja Brajša-Žganec (voditeljica projekta), dr. sc. Marina Kotrla Topić, dr. sc. Marija Džida, dr. sc. Maja Tadić Vujčić, dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, dr. sc. Tihana Brkljačić, dr. sc. Toni Babarović (online), dr. sc. Renata Miljević-Riđički (Učiteljski fakultet u Zagrebu) i Maja Kućar, mag.psych.

i1i2

Tijekom radionice, sudionici su napravili rezime proteklog istraživačkog razdoblja koji obuhvaća sudjelovanja na konferencijama, objavljene radove, aktivnosti diseminacije i slično. Također, definiran je okvirni plan za posljednje istraživačko razdoblje kako bi se osiguralo uspješno dovršenje projekta.

Jedan od rezultata rada istraživačkog tima jest kompletirana baza podataka s tri točke mjerenja i četiri izvora podataka – podaci prikupljeni od djece, majki, očeva i učitelja. Ovaj značajan korak omogućava daljnju analizu i razumijevanje faktora koji utječu na dobrobit djece.

Dodatno, članovi tima detaljno su analizirali i predstavili metrijske karakteristike upitnika koji su korišteni u istraživanju, pružajući tako uvid u kvalitetu i relevantnost prikupljenih podataka. Ovi detaljni uvidi pružaju čvrstu osnovu za daljnje istraživanje i interpretaciju rezultata.

Ukupno gledajući, radionica je bila iznimno korisna u smislu usklađivanja napora istraživačkog tima, razmjene iskustava i znanja te definiranja smjernica za finalnu fazu projekta. Projekt CHILD-WELL dobio je izuzetno pozitivne povratne informacije od strane evaluatora HRZZ što dodatno motivira članove istraživačkog tima u istraživanju dobrobiti djece.

Projekt CHILD-WELL

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.