Uvodni sastanak projekta Unutareuropske radne migracije mladih u kontekstu suvremenih teorija karijere (WORKMOBIL), 6. 2. 2024.

Prvi sastanak istraživačkog tima projekta Unutareuropske radne migracije mladih u kontekstu suvremenih teorija karijere (WORKMOBIL) održan je 6. veljače 2024. Radi se o interdisciplinarnom znanstvenom projektu u trajanju od 4 godine. Projekt se financira sredstvima Europske unije – NextGenerationEU, a voditeljica projekta je dr. sc. Iva Šverko

i2
 
Projekt je osmišljen s ciljem istraživanja fenomena suvremenih unutareuropskih radnih migracija mladih iz demografske, sociološke i psihološke perspektive. U ostvarenju tog cilja, projekt će se koristiti različitim metodološkim alatima. Analizom postojećih statističkih pokazatelja opisat će se dosadašnje radne migracije mladih s ovih prostora, dok će se kvantitativnim i kvalitativnim metodologijom istražiti namjere zapošljavanja mladih u inozemstvu, namjere povratka mladih radnika u Hrvatsku, kao i razlozi dolaska mladih europskih radnika u Hrvatsku. Projektne spoznaje će upotpuniti i nalazi eksperimenta, kojim će se istražiti utjecaj različitih profesionalnih i kontekstualnih faktora na donošenje odluka o radu u inozemstvu.
 
Na uvodnom sastanku dogovoren je radni plan projekta, formirani su radni paketi, te se raspravljalo o kriterijima vrednovanja projektnih aktivnosti, poput potencijala za publiciranje i institucionalnu suradnju. Sastanku su prisustvovali voditeljica projekta dr.sc. Iva Šverko i članovi institutskog istraživačkog tima dr. sc. Toni Babarović, dr. sc. Ivo Turk, dr. sc. Filip Majetić, dr. sc. Mara Šimunović , dr.sc. Mirta Blažev, i Dora Popović, kao i vanjski suradnici dr. sc. Mateja Sedmak (Science and Research Centre Koper) i Mato Škrabalo (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Diplomatska akademija, Služba za pripreme za rad u DM/KU). Na projektu surađuje i dr. sc. Miroslav Rajter (Voditelj Ureda za istraživanje, Sveučilište u Zagrebu) te dr. sc. Bart Wille (Ghent University, Belgija).
 

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.