Rezultati projekta CHILD-WELL na 30. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa; Zagreb, 8.-11. 11. 2023.

Na 30. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa održanoj u Zagrebu od 8. do 11. studenog 2023. pod naslovom „Uloga i doprinos psihologije u održivoj zajednici“ izloženi su rezultati projekta Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji Child-well koji financira Hrvatska zaklada za znanost

i1

 

– Knjiga sažetaka: GKHP 2023

U sklopu simpozija „Uloga i doprinos psihologije u podržavanju dobrobiti članova obiteljske zajednice“ suradnica na projektu dr. sc. Ivana Hanzec Marković prezentirala je u suautorstvu s dr. sc. Andrejom Brajša-Žganec, Marijom Džida, dr. sc. Ljiljanom Kaliterna Lipovčan i dr. sc. Tihanom Brkljačić rad pod naslovom „Longitudinalna perspektiva odnosa subjektivne dobrobiti roditelja i njihove djece osnovnoškolske dobi“.

Cilj rada bio je ispitati međusobni odnos subjektivne dobrobiti djece, majki i očeva tijekom vremena, odnosno ulogu subjektivne dobrobiti pojedinih članova obitelji u predviđanju njihove dobrobiti mjerene u narednoj godini, a nalazi su komentirani s obzirom na postavke Bronfenbrennerovog bioekološkog modela ljudskog razvoja i Newlandičine teorije promjene te je analizirana mogućnost praktične primjene dobivenih rezultata u podržavanju dobrobiti pojedinih članova obitelji.

Projekt CHILD-WELL

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je 19. travnja 2024. na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji “Agency and… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.