Znanstvenici Instituta na 6. međunarodnom znanstvenom skupu Socijalizam na klupi; Pula, 28.-30. 9. 2023.

Šesti međunarodni znanstveni skup Socijalizam na klupi “Krize i reforme” održao se u Puli od 28. do 30. rujna 2023. u organizaciji Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma Sveučilišta Juraj Dobrila. Na skupu su s izlaganjima sudjelovali znanstvenici Instituta Pilar dr. sc. Ivan Hrstić, dr. sc. Marko Mustapić, dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Dino Vukušić

i1i2i3

Trodnevni program uključivao je više od stotinu sudionika, izlaganja u 18 panela, predstavljanja triju novih knjiga i okrugle stolove o još četiri knjige. Izlaganja su se većinom bavila uzrocima i posljedicama političke, društvene i ekonomske druge krize kroz koje su prolazila socijalistička društva.
 
Na skupu su s izlaganjima o sportskim fenomenima iz razdoblja 1980-ih sudjelovali i znanstvenici s našeg instituta. Dr. sc. Marko Mustapić i dr. sc. Dino Vukušić, u koautorstvu s dr. sc. Ivanom Đorđevićem, višim znanstvenim suradnikom SANU-a u Beogradu, održali su izlaganje pod naslovom Sport, nacionalizam i medijska konstrukcija zbilje: Treća titula prvaka svijeta u košarci usred vrhunca jugoslavenske političke krize.
 
Dr. sc. Ivan Hrstić, dr. sc. Marko Mustapić i dr. sc. Benjamin Perasović su u koautorstvu održali predavanje pod naslovom Jugoslavenska kriza 1980-ih i nastanak navijačke subkulture: Što talijanski ultrasi i engleski casualsi imaju s tim?.

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.