Predstavljen zbornik radova “Preserving, Evaluating and Developing the Mediterranean”; Vis, 22. 9. 2023.

U Gradskoj knjižnici Vis predstavljen je 22. rujna 2023. zbornik radova “Preserving, Evaluating and Developing the Mediterranean” u nakladi Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilišta VERN i HAZU-a. Riječ je o četvrtom zborniku u ediciji “Mediterranean issues” s radovima znanstvenika koji su u rujnu prošle godine sudjelovali na konferenciji MIC Vis 2022

Zbornik su uredili dr. sc. Katica Jurčević, dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, dr. sc. Rino Medić i dr. sc. Ozana Ramljak, a sastoji se od dva dijela: “Mediterranean issues” and “Other issues”. Prvi dio sadrži pet poglavlja: prvi o umjetnostima, književnosti, kulturi i tradiciji, drugi o poslovnim i ekonomskim temama s naglaskom na održivom razvoju, treći o demografiji, geografiji, povijesti i migracijama, četvrti o obrazovanju, medijima i komunikacijama i peti o turizmu i javim službama.

O zborniku su govorili ravnatelj Instituta Pilar dr. sc. Željko Holjevac i urednice dr. sc. Ozana Ramljak i dr. sc. Katica Jurčević. Prikazan je kratki film kao podsjetnik na prošlu konferenciju i najavljena nova konferencija MIC – Vis, 2024. Na predstavljanju je bio viški gradonačelnik Ivo Radica i zainteresirano građanstvo.

Mediterranean Issues

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.