Teslin kutak u Gospiću ostvaren u suradnji s Područnim centrom Gospić Instituta Pilar, 14. 7. 2022.

U Gospiću je 14. srpnja 2022. u novoobnovljenoj zgradi bivše parohije, u kojoj je zajedno s obitelji više od devet godina živio svjetski izumitelj Nikola Tesla, otkrivena spomen-ploča i uređen tzv. Teslin kutak. S obzirom na to da je u toj zgradi danas ljekarna Pablo, kutak je osmišljen kao prikaz Teslina doprinosa ljekarništvu i medicini.Iz medija

Projekt je Jadranski galenski laboratorij i Muzej farmacije iz Rijeke ostvario u suradnji s Područnim centrom Gospić Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

U pomno osmišljenom prostoru nove ljekarne predstavljen je život Nikole Tesle u Gospiću kao i narodna medicina kojom je liječio malariju i koleru, od kojih je jedno vrijeme bolovao.

Svečanosti otkrivanja spomen-ploče nazočili su brojni predstavnici zdravstvenog, političkog i gospodarskog života Grada Gospića i Ličko-senjske županije.

Iz medija

– Ljekarna Pablo: Spomen ploča Nikoli Tesli u gospićkoj ljekarni Pablo, 14. 7. 2022.
– Ličke novine: UZ 166. godišnjicu rođenja Nikole Tesle: PABLO OBILJEŽIO TESLINO DJETINJSTVO, 14. 7. 2022.
– Lika express: Ljekarna Pablo i Jadranski galenski laboratorij odali su počast velikom Nikoli Tesli koji je živio u zgradi u Gospiću u kojoj je sada ta moderna ljekarna, 14. 7. 2022.

Područni centar Gospić

Također provjeri

Matija Krizmanić i Paula Greiner na 4. Međunarodnoj konferenciji antropologije urbanog konflikta; Barcelona, 30. 11. – 2. 12. 2022.

Tijekom 4. Međunarodne konferencije antropologije urbanog konflikta u organizaciji L’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà te… Pročitaj više o Matija Krizmanić i Paula Greiner na 4. Međunarodnoj konferenciji antropologije urbanog konflikta; Barcelona, 30. 11. – 2. 12. 2022.