Teslin kutak u Gospiću ostvaren u suradnji s Područnim centrom Gospić Instituta Pilar, 14. 7. 2022.

U Gospiću je 14. srpnja 2022. u novoobnovljenoj zgradi bivše parohije, u kojoj je zajedno s obitelji više od devet godina živio svjetski izumitelj Nikola Tesla, otkrivena spomen-ploča i uređen tzv. Teslin kutak. S obzirom na to da je u toj zgradi danas ljekarna Pablo, kutak je osmišljen kao prikaz Teslina doprinosa ljekarništvu i medicini.Iz medija

Projekt je Jadranski galenski laboratorij i Muzej farmacije iz Rijeke ostvario u suradnji s Područnim centrom Gospić Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

U pomno osmišljenom prostoru nove ljekarne predstavljen je život Nikole Tesle u Gospiću kao i narodna medicina kojom je liječio malariju i koleru, od kojih je jedno vrijeme bolovao.

Svečanosti otkrivanja spomen-ploče nazočili su brojni predstavnici zdravstvenog, političkog i gospodarskog života Grada Gospića i Ličko-senjske županije.

Iz medija

– Ljekarna Pablo: Spomen ploča Nikoli Tesli u gospićkoj ljekarni Pablo, 14. 7. 2022.
– Ličke novine: UZ 166. godišnjicu rođenja Nikole Tesle: PABLO OBILJEŽIO TESLINO DJETINJSTVO, 14. 7. 2022.
– Lika express: Ljekarna Pablo i Jadranski galenski laboratorij odali su počast velikom Nikoli Tesli koji je živio u zgradi u Gospiću u kojoj je sada ta moderna ljekarna, 14. 7. 2022.

Područni centar Gospić

Također provjeri

Objavljen 156. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

Iz tiska je izašao 156. netematski broj časopisa Društvena istraživanja (2/2022). Broj donosi 5 izvornih… Pročitaj više o Objavljen 156. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA