Predstavljanje monografije Ivana Brlića NOGOMET U GOSPIĆU – Stoljeće Gospićkih plavih, 19. 7. 2022.

Prostor atrija Kulturno-informativnog centra u Gospiću bio je premalen za velik interes koji je 19. srpnja 2022. izazvalo predstavljanje monografije povjesničara dr. sc. Ivana Brlića NOGOMET U GOSPIĆU. NK Gospić ’91 – stoljeće Gospićkih plavih.Iz medija

O monografiji NOGOMET U GOSPIĆU. NK Gospić ’91 – stoljeće Gospićkih plavih

Monografija je rezultat projekta kojemu je naručitelj Nogometni klub Gospić ’91. a provoditelj Institut društvenih znanosti Ivo Pilar. Financijska sredstva za realizaciju projekta osigurao je Grad Gospić. Nakon pozdravne riječi gradonačelnika Grada Gospića, auditoriju se obratio ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar prof. dr. sc. Željko Holjevac. Ravnatelj je zahvalio na odličnoj suradnji koju već gotovo 15 godina Područni centar ima s Gradom Gospićem te naglasio kako je i ova knjiga odličan primjer te suradnje.
Uslijedilo je obraćanje predsjednika kluba koji je kratko predstavio klub i njegove aktivnosti. Za kratak prikaz sadržaja knjige bio je zadužen recenzent dr. sc. Stipica Grgić, povjesničar iz Hrvatskog instituta za povijest. Grgić je naglasio kako je ova monografija izrađena na raznorodnim, mnogobrojnim vrelima i literaturi za koju je autor koristio razasute arhivske izvore koji se čuvaju u raznim institucijama, opsegom i kvalitetom raznolike novinske izvore, uključio i takozvanu oral history – intervjuirao sudionike raznih nogometnih događanja u Gospiću u posljednjih pola stoljeća. Ovo nije samo povijest jednoga kluba, već i prikaz razvoja nogometa u Lici kroz povijest sve do današnjih dana.
Na kraju se skupu obratio autor zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji ove za Gospićane i Gospićanke značajne knjige.

Iz medija

– Radio Gospić: PREDSTAVLJENA KNJIGA “NOGOMET U GOSPIĆU – NK GOSPIĆ ’91 – STOLJEĆE GOSPIĆKIH PLAVIH“ AUTORA DR. SC. IVANA BRLIĆA, 19. 7. 2022.
– Ličke novine: STOLJEĆE GOSPIĆKIH PLAVIH, 19. 7. 2022.

Područni centar Gospić

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“