Istraživačima Instituta stižu videočestitke kolega iz Europe, 3. 11. 2021.

Jutarnji list 3. studenoga 2021. objavljuje prilog pod naslovom “Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe” koji sadrži i videočestitke a u povodu 30. obljetnice rada i djelovanja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Prilog objavljuje i Dalmatinski portal te portali Moj Zagreb i Fama News

– Jutarnji list: Čestita im cijela Europa: Institut Ivo Pilar potvrdio status vodeće istraživačke institucije, 3. 11. 2021.
– Dalmatinski portal: Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe, 29. 10. 2021.
– Moj Zagreb: Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe, 29. 10. 2021.
– Fama News: 30. obljetnica Instituta Ivo Pilar, 29. 10. 2021.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar potvrdio status vodeće istraživačke institucije

Listopad za vodeću hrvatsku akademsku instituciju i pionira u istraživanjima, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u znaku je obilježavanja velike 30. obljetnice rada i djelovanja. Čestitke za uspješan dugogodišnji rad pristižu iz cijele Europe. Cijenjeni inozemni znanstvenici tijekom cijeloga mjeseca šalju video poruke u kojima pohvaljuju hrvatski doprinos znanosti i istraživanjima u području društvenih znanosti.

Listopadska događanja započela su gostovanjem povjesničara dr. Jaya M. Wintera u sklopu projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Predavanje pod nazivom ll the things we cannot hear: Sound, silence and the memory of the Great War vodilo se idejom da je šutnja postala sastavni dio jezika sjećanja na Prvi svjetski rat. U svojem predavanju prof. Winter istaknuo je:

– Zvuk i šutnja predstavljaju ograničenja sjećanja. Potrebno je istražiti u Prvom svjetskom ratu sve one praznine u prostoru u kojem se u središtu ne nalaze ljudi i govornici, već sve ono što je šutnja onih koji svjedoče o ratnim užasima, o onome što je na rubu sjećanja, a to je zvuk.

Poruke čestitke za hrvatske znanstvene istraživače stigle su i iz Bugarske, Londona, Manchestera te Litve.

– Sretna godišnjica, drage kolege s Instituta Ivo Pilar! Kao Zaklada Sofijske platforme u Bugarskoj vrlo smo zahvalni na prilici da surađujemo s dr. Caroline Hornstein Tomić u kontekstu međunarodnog projekta Tranzicijski dijalog, partnerstva između Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Litve, Poljske i Ukrajine – istaknula je Louisa Slavkova iz Bugarske, Zaklada Sofia Platform.

Profesor Gary Bosworth voditelj je istraživanja na Odjelu za poduzetništvo, inovacije i strategiju, dio je istraživačkog centra iNCITE na Sveučilištu Northumbria. Kao aktivni istraživač u područjima ruralnog poduzetništva i regionalnog gospodarskog razvoja, član je DEFRA-inog Savjetodavnog odbora za ruralna područja i Upravljačke skupine za ruralne inovacije na sjeveroistoku zemlje. Također je supredsjedatelj ISBE-ove Mreže ruralnog poduzetništva i član Udruge za regionalne studije.

– Čast mi je što imam priliku surađivati s istraživačima Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Anitom Bušljetom Tonković te znanstvenom novakinjom Emom Bašić na RURALIKA projektu. Veselimo se seminaru koji će se održati na Sveučilištu Northumbria gdje ćemo diskutirati o nastavku suradnje te o mogućnostima napretka za obje naše regije – u svojoj je poruci istaknuo prof. Gary Boswort.

– S kolegama istraživačima s Instituta Ivo Pilar surađujem više od deset godina. Tokom deset godina, radili smo na raznim projektima. Stručnjaci s Instituta Ivo Pilar iznimne su profesionalnosti, pouzdanosti te produktivnosti. Veselim se nastavku suradnje s kolegama s Instituta te se veselim novim poslovnim prilikama koje su pred nama – istaknuo je Rary Pollok s Manchester Metropolitan Sveučilišta koji je voditelj jednog trenutnog i dva ranija H2020 projekata zajedno s Institutom Ivo Pilar.

– Zadovoljstvo nam je čestitati vašem Institutu i višem istraživaču dr. Caroline Hornstein Tomić izražavajući našu zahvalnost za sjajnu suradnju na međunarodnom istraživačkom projektu: REMIT- Društvene doznake (re) migranata u usporednoj perspektivi (Hrvatska, Litva, Poljska) – istaknuo je dr. Vytis Čiubrinskas sa Sveučilišta Vytautas Magnus iz Litve.

Mjesec studeni, za vodeći hrvatski istraživački Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, središnjih je trideset dana u kojima ćemo imati prilike zaviriti u svijet znanosti i saznati mnogo toga o nama samima.

30 GODINA INSTITUTA PILAR

Također provjeri

Dr. sc. Danijelu Vojaku Godišnja nagrada Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, 8. 4. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je 8. travnja 2024. na središnjoj svečanosti obilježavanja Svjetskog dana… Pročitaj više o Dr. sc. Danijelu Vojaku Godišnja nagrada Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, 8. 4. 2024.