Tribina Područnog centra Gospić u povodu 30. obljetnice Instituta Pilar, 21. 10. 2021.

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar Područni centar u Gospiću organizirao je 21. listopada 2021. tribinu Organizacije mladih i za mlade u ruralnoj Hrvatskoj. Tom prilikom predstavljena je studija o mladima u ruralnoj Hrvatskoj odnosno studija slučaja Ličko-senjske i Zadarske županije

– ELABORAT: Anita Bušljeta Tonković – Jelena Puđak: Organizacije mladih i za mlade u ruralnoj Hrvatskoj

Na tribini su govorili dr. sc. Renata Franc, znanstvena savjetnica u trajnom zvanju i predsjednica Znanstvenog vijeća Instituta te autorice studije dr. sc. Anita Bušljeta Tonković, viša znanstvena suradnica i voditeljica Područnog centra u Gospiću i dr. sc. Jelena Puđak, znanstvena suradnica. Dr. sc. Franc istaknula je važnost bavljenja problematikom mladih ističući brojne projekte Instituta Pilar čija su istraživanja relevantna za mlade u Hrvatskoj. Posebno se osvrnula na navedenu studiju i istaknula njezinu važnost za lokalnu zajednicu. Uslijedila su izlaganja autorica studije o nalazima istraživanja te konstruktivna diskusija u kojoj su razvojni akteri koji se bave mladima u Ličko-senjskoj županiji iznijeli svoja iskustva u radu s mladima.

Područni centar Gospić

Također provjeri

Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.

Na poziv gđe Katarine Čeliković, ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice (Republika Srbija),… Pročitaj više o Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.