Dr. sc. Andreja Brajša-Žganec na 6. Psihošpanciru; Varaždin, 11. 9. 2021.

Voditeljica projekta Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji – CHILD-WELL Hrvatske zaklade za znanost dr. sc. Andreja Brajša-Žganec sudjelovala je 11. rujna 2021. u Varaždinu na 6. Psihošpanciru u organizaciji Sveučilišta Sjever SC Varaždin i Društva psihologa Varaždin

– Hrvatsko psihološko društvo: Psihošpancir 2021 – u Varaždinu i Čakovcu, 1. 9. 2021.
– Hrvatska psihološka komora: PSIHOŠPANCIR 2021. – 10. 9. Čakovec, 11. 9. Varaždin

Andreja Brajša-Žganec u koautorstvu sa Marijom Džida i Ivanom Hanzec Marković s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održala je predavanje na temu Subjektivna dobrobit roditelja i djece.

Ulazak u roditeljstvo može imati posljedice na različite aspekte dobrobiti roditelja poput zadovoljstva životom i drugim životnim domenama, zadovoljstva i kvalitete bračnih odnosa, socijalne podrške i ekonomskog statusa roditelja. Različiti teorijski okviri poput teorije promjene i modela obiteljskog stresa objašnjavaju veze roditeljske i dječje dobrobiti. Prikazana su neka istraživanja koja potvrđuju teorijske postavke spomenutih teorija i koje ukazuju na veze roditeljske i dječje dobrobiti. Raspravljalo se o implikacijama spomenutih istraživanja te su dane smjernice za rad na povećanju dobrobiti roditelja.

Projekt CHILD-WELL

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.