E-kolokvij TURIZAM I STANOVANJE Znanstvenog vijeća HAZU za turizam i prostor, 17. 5. 2021.

Znanstveno vijeće HAZU za turizam i prostor i časopis MJERA iz Dubrovnika organiziraju e-kolokvij na temu TURIZAM I STANOVANJE koji će se održati u ponedjeljak 17. svibnja 2021. od 12 do 15 sati.Program i sažeci | Poveznica za sudjelovanje

Program i sažeci e-kolokvija “Turizam i stanovanje”, 17. 5. 2021.
Poveznica za sudjelovanje na e-kolokviju “Turizam i stanovanje”, 17. 5. 2021.

Kolokvij će otvoriti akademik Nikola Bašić predsjednik Znanstvenog vijeća za turizam i prostor, a moderatori kolokvija su dr. sc. Saša Poljanec Borić, zamjenica predsjednika Vijeća, znanstvena savjetnica, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Božo Benić, mag. ing. arch., predsjednik Društva arhitekata Dubrovnik i urednik časopisa Mjera.

Kolokvij će se baviti temama stanovanja i kvalitete života u lokalnim zajednicama koje su, u posljednjih nekoliko desetljeća, postale jako ovisne o turizmu. Pandemija bolesti COVID-19 prekinula je višedesetljetni rast turističke potražnje i utječe na globalni turizam na mnogo načina, a globalna turistička industrija u ovoj i sljedećoj godini prolazi kroz razdoblje pauze. Upozoravajući na važnost koncepta kvalitete života i stanovanja u zajednicama koje snažno ovise o turizmu, namjera je organizatora, iskoristiti postojeću turističku pauzu za razmjenu ideja i stavova o stanovanju i turizmu kako bismo oporavak turizma dočekali bolje pripremljeni.

Znanstveno vijeće HAZU za turizam i prostor

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.