POSLJEDICE POTRESA – ZAMOLBA ZA DONACIJU

Zgrada na Marulićevu trgu 19 u Zagrebu u kojoj je sjedište Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar (prvi kat, dio 2. kata i dio potkrovlja) teško je oštećena u potresu koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio Zagreb i okolicu

Radni prostori Instituta Pilar pretrpjeli su brojna infrastrukturna i konstrukcijska oštećenja (vidljivo na priloženim fotografijama), stradali su 25-metarski dimnjaci zgrade kao i ostali krovni dimnjaci koji su oštetili krovište. Nakon pregleda Civilne zaštite, zgrada je označena žutom naljepnicom – privremeno neuporabljivo – PN1.
Bez žurne sanacije oštećenja redoviti rad djelatnika Instituta neće biti moguć, poglavito u zimskim mjesecima.
Tijekom proteklih mjeseci Uprava Instituta Pilar poduzela je niz aktivnosti na sanaciji štete u skladu sa svojim mogućnostima. Troškovi obnove zahtijevaju ogromna financijska sredstva koja Institut Pilar nije u mogućnosti osigurati.
Stoga ovim putem molimo za pomoć u obnovi Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar sve one koji to mogu i žele.

Sredstva možete uplatiti na račun Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar kod Zagrebačke banke:

IBAN: HR3323600001101455340
Model plaćanja: HR00
Poziv na broj: 32840574937
Opis plaćanja: Donacija za obnovu Instituta Pilar
Za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X (BIC/SWIFT CODE)

Također provjeri

Mr. sc. Mirko Petrić izabran za člana izvršnog odbora istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva, 2. 9. 2021.

Mr. sc. Mirko Petrić izabran je za člana izvršnog odbora istraživačke mreže za Sociologiju kulture… Pročitaj više o Mr. sc. Mirko Petrić izabran za člana izvršnog odbora istraživačke mreže za Sociologiju kulture Europskog sociološkog društva, 2. 9. 2021.