Ususret proširenom izdanju knjige dr. sc. Vinicija B. Lupisa “Dubrovnik i Poljska”, 15. 9. 2020.

U sklopu razmatranja programa kulturne suradnje Hrvatske i Poljske u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Poljskoj 15. rujna 2020. razgovaralo se i o mogućnostima realizacije proširenog izdanja knjige Vinicije B. Lupisa „Dubrovnik i Poljska“ koje je objavilo Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu 2005. godine

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj: Sastanak Veleposlanika Vidoševića s gđom Urszulom Dzierżawskom-Bukowskom; Varšava, 15. 9. 2020.

Veleposlanik Tomislav Vidošević se u utorak 15. rujna sastao u Veleposlanstvu sa gđom. Urszulom Dzierżawskom-Bukowskom. Tijekom sastanka razgovaralo se o više projekata kulturne suradnje koji povezuju Hrvatsku i Poljsku. Veleposlanik Tomislav Vidošević se posebno zahvalio gđi. Dzierżawskoj-Bukowskoj na doprinosu u pripremama i realizaciji projekata vezanih uz Predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u prvih šest mjeseci ove godine. Razgovaralo se i o mogućnostima realizacije proširenog izdanja knjige Vinicije B. Lupisa „Dubrovnik i Poljska“. Veleposlanik Vidošević je također sa zadovoljstvom prihvatio i počasno pokroviteljstvo Veleposlanstva nad ovogodišnjim koncertom Urszule Świerczyńske i Justyne Górske koje će izvoditi djela Ludomira Michała Rogowskog u nedjelju 4. listopada u Krunskom sudu u Lublinu.

 

 

 

 

 


Lupis, Vinicije B.

Dubrovnik i Poljska : o kulturnim i političkim vezama hrvatskog juga i Poljske = Polska i Dubrownik O kulturalnych i politycznych zwiazkach poludniowej Chorwacij z Polska
Veleposlanstvo Republike Poljske
Zagreb, 2005. – 260 str.
Knjiga je napisana na hrvatskom i poljskom jeziku.

Područni centar Dubrovnik

Također provjeri

Predstavljanje knjige ddr. sc. Miljenka Brekala PARADRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA; Osijek, 17. 11. 2022.

U povodu obilježavanja godišnjice pada Vukovara, 17. studenoga 2022. održalo se predstavljanje knjige ddr. sc.… Pročitaj više o Predstavljanje knjige ddr. sc. Miljenka Brekala PARADRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA; Osijek, 17. 11. 2022.