Psiholozi Instituta na 43. godišnjoj konferenciji Međunarodnog društva političke psihologije (ISPP), 14.-16. 7. 2020.

Psiholozi Instituta Pilar dr. sc. Renata Franc i doktorandi Marina Maglić i Tomislav Pavlović sudjelovali su na 43. godišnjoj konferenciji Međunarodnog društva političke psihologije (International Society of Political Psychology, ISPP) koja je po prvi puta održana online.
Program konferencije

Ovogodišnja tema bila je Polarization, Misinformation, and Entrenched Group Conflict: Harnessing Political Psychology to Find Solutions to Problems, a virtualno je okupila predavače iz širokog spektra zemalja, disciplina i faza karijere. U fantastičnim intelektualnim razmjenama brojnih znanstvenika svojim izlaganjima istaknuli su se i naši istraživači.

Dr. sc. Renata Franc predstavila je dio nalaza iz velikog anketnog istraživanja učenika koje je provedeno u okviru OBZOR 2020 CHIEF projekta o sličnostima i razlikama u značenjima nacionalne i globalne identifikacije adolescenata iz devet zemalja (Young people’s personal values as predictors of national and global identification: a cross-national analysis).

Marina Maglić, doktornadica je, u okviru sekcije Polarization and Societal Discontent: Zooming into the Role of Small Group Dynamics, koju je i moderirala, predstavila preliminarne rezultate u sklopu svoje doktorske disertacije o ideološkoj polarizaciji (Preliminary analysis of ideological polarization over science facts and empirical evidence).

Tomislav Pavlović, doktorand na OBZOR2020 DARE projektu, prezentirao je istraživanje vezano uz temu doktorata i projekta o ulozi osobina Mračne trijade, neizvjesnosti i relativne grupne deprivacije u predviđanju političkog nasilja (Do dark personality, uncertainty and group relative deprivation predict the same kind of political violence?).

Projekt CHIF

Projekt DARE

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“