Znanstvenici Instituta Pilar na Psihošpanciru, 15. 2. 2020.

Psiholozi Tomislav Pavlović i Marina Maglić sudjelovali su na petom Psihošpanciru s temama „Gdje nastaje političko nasilje i tko ga podržava?“ i „Razilaženje javnosti u vezi s nekim činjenicama – ili zašto konzervativci dovode u pitanje evolucijsku teoriju, a liberali održivost nuklearne energije?“.Program 5. Psihošpancira

Tomislav Pavlović prezentirao je rezultate istraživanja koja su se nadovezala na DARE projekt, a čiji nalazi nude odgovore na pitanja o odnosu subjektivne i objektivne nejednakosti i radikalizacije. Marina Maglić dala je pregled istraživačkih nalaza kao i teorijskih razmatranja o polarizaciji javnosti duž različitih ideoloških linija u vezi s empirijskim i znanstvenim spoznajama. Kolege su svoja izlaganja na skupu koji okuplja brojne stručnjake (psihologe, psihijatre, psihoterapeute, rehabilitacijske edukatore, socijalne pedagoge, logopede itd.) i pobuđuje interes široke javnosti održali u subotu 15. veljače 2020. na Sveučilišnu Sjever u Varaždinu.

U sklopu ovogodišnjega Psihošpancira predstavljen je i projekt „Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji CHILD-WELL“ financiran od Hrvatske zaklade za znanost. Voditeljica projekta dr. sc. Andreja Brajša-Žganec govorila je o mjerama dobrobiti djece, o odrednicama dječje dobrobiti, o obiteljskoj dobrobiti i razvojnom roditeljstvu te prikazala longitudinalno-sekvencijalni kohortni nacrt istraživanja. Riječ je o drugom predstavljanju projekta. Naime, suradnica na projektu dr. sc. Marina Kotrla Topić predstavila je projekt CHILD-WELL na VIII. Znanstveno-stručnom skupu Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici, održanom u Osijeku također u veljači 2020. godine.

Projekt CHILD-WELL – Dobrobit djeteta u kontekstu obitelji

Područni centar Varaždin

Također provjeri

Dr. sc. Dražen Živić na konferenciji “Demografija, migracije i unutarnja sigurnost Republike Hrvatske”, 25. 11. 2022.

Pomoćnik ravnatelja Instituta Pilar, dr. sc. Dražen Živić, kao pozvani predavač sudjelovao je na II.… Pročitaj više o Dr. sc. Dražen Živić na konferenciji “Demografija, migracije i unutarnja sigurnost Republike Hrvatske”, 25. 11. 2022.