Poziv za prijavu radova za treću međunarodnu multidisciplinarnu znanstvenu konferenciju „MIC – Vis 2020“

Konferencija MIC – Vis 2020 okupit će stručnjake i znanstvenike iz različitih područja koji će diskutirati o glavnim izazovima mediteranskih otoka.O konferenciji

Mediterranean Islands Conference (MIC – Vis 2020)

Grad Vis će u rujnu iduće godine po treći put biti domaćin međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference (MIC – Vis 2020)“, koja će se u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN’a održati od 16. do 19. rujna 2020.

Konferencija MIC – Vis 2020 će okupiti stručnjake i znanstvenike iz različitih područja koji će predstaviti svoje znanstveno – istraživačke radove i razmijeniti mišljenja o glavnim izazovima s kojima se susreću mediteranski otoci, a sve to u opuštajućem okruženju jednog od najljepših hrvatskih otoka.

Prijave sažetaka za konferenciju otvorene su do 15 veljače 2020., a dvojite li oko prijave, u nastavku slijedi nekoliko dobrih razloga za sudjelovanje:

18 različitih tema konferencije (arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost),
– renomirani uvodničari (Dragan Primorac, M.D., PhD., predsjednik odbora za međunarodna pitanja Američke akademije za forenzičke znanosti and prof. Charles Farrugia, PhD., profesor na Fakultetu medijskih znanosti, Sveučilište Malta)
– sudionici iz cijelog svijeta (Hrvatska, Italija, Španjolska, Francuska, SAD, Austrija,…),
raznolik, bogat, značajan i koristan konferencijski program – prezentacije, diskusije, plenarna izlaganja, izložbe, izleti,…,
– mjesto održavanja konferencije – jedan od najljepših hrvatskih otoka.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Grada Visa i partnerstvom EMAN-a (Euro-Mediterranean Academic Network).

Detaljnije informacije o konferenciji MIC – Vis 2020 možete saznati na službenoj internetskoj stranici konferencije (www.mic-vis.eu) ili od koordinatora konferencije Rina Medića (info@mic-vis.eu).

MIC – Vis, 2020

Također provjeri

Završna konferencija projekta Regulacija prostitucije u Hrvatskoj; Zagreb, 15. 3. 2023.

Završna konferencija projekta Regulacija prostitucije u Hrvatskoj, koju provodi Institut društvenih znanosti Ivo Pilar uz… Pročitaj više o Završna konferencija projekta Regulacija prostitucije u Hrvatskoj; Zagreb, 15. 3. 2023.