Dr. sc. Željko Holjevac i dr. sc. Jelka Vince Pallua na znanstvenom skupu „Život i djelo Antuna Radića“, 28. 10. 2019.

Dr. sc. Željko Holjevac i dr. sc. Jelka Vince Pallua sudjelovali su na znanstvenom skupu „Život i djelo Antuna Radića“ održanom 28. listopada 2019. u Desnom Trebarjevu, rodnom mjestu Antuna i Stjepana Radića. Skup su organizirali Matica hrvatska i Kulturni centar braće Radić iz Desnog Trebarjeva.Program skupa

Dr. sc. Željko Holjevac i dr. sc. Jelka Vince Pallua na znanstvenom skupu „Život i djelo Antuna Radića“; Desno Trebarjevo, 28. listopada 2019.

U izlaganju naslovljenom „Antun Radić i Matica hrvatska“ dr. sc. Željko Holjevac ukazao je na djelovanje Antuna Radića kao tajnika u Matici hrvatskoj od 1901. do 1909. godine. Dr. sc. Jelka Vince Pallua u referatu „Kultura gospode, kultura seljaka – Antun Radić na braniku tradicijske pučke kulture“ govorila je pak o Antunu Radiću kao utemeljitelju hrvatske etnologije kao samostalne znanosti.

Uz dvoje znanstvenika Instituta Pilar na skupu je sudjelovalo još sedam uvaženih znanstvenika: Hrvoje Petrić, Mira Kolar, Suzana Leček, Božidar Petrač, Damir Zorić, Anđelko Akrap i Milan Bešlić.

Program znanstvenog skupa „Život i djelo Antuna Radića“; Desno Trebarjevo, 28. listopada 2019.

Matica hrvatska

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“