Radionica snimanja kratkih filmova u sklopu projekta CHIEF, 11.-12. lipnja 2019.

U sklopu projekta CHIEF (Cultural Heritage and Indentities of Europe´s Future) organizirana je dvodnevna radionica o snimanju kratkih filmova koju su vodili istraživači s Culture Coventry iz Coventryja Simon Wellman i Robert Nolman. Radionica je dio radnog paketa 7 ´Engagement with young people´s cultural practices´ u sklopu kojeg istraživači iz hrvatskog tima projekta, Dino Vukušić i Vanja Dergić, rade etnografiju pod nazivom ´Jeboton ansambl´. Etnografija se bavi grupom mladih uličnih svirača čije aktivnosti i rad doprinose razvoju okruženja za među-kulturalni dijalog i rad na do-it-yourself principima u lokalnoj zajednici − O projektu

Kroz dva dana koliko je radionica trajala, sudionici etnografije iz Jeboton ansambla, zajedno sa zainteresiranim asistentima s Instituta Ivo Pilar, učili su kako pristupiti izradi kratkog filma i prikazati rad grupe u kontekstu kulturne baštine, kako snimiti i montirati snimljene materijale te kako producirati kratki film koji će uskoro biti objavljen na online platformi ´Our lives our culture’.

 

Više o projektu CHIEF:
http://chiefproject.eu/about/

 

Više o online platformi ´Our lives our culture´: http://ourlivesourculture.com/about/

 

 

Institut Pilar u projektu Cultural Heritage and Identities of Europe’s Future – CHIEF

Također provjeri

Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.

U okviru ciklusa „Metodološke teme“ splitske podružnice Hrvatskog sociološkog društva , asistentica na Institutu Pilar… Pročitaj više o Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.