Završna konferencija projekta PROMISE u Manchesteru, 8.-9. travnja 2019.

Istraživači koji su bili dio istraživačkog tima Instituta Ivo Pilar (Benjamin Perasović, Renata Franc, Marko Mustapić i Vanja Dergić) na Horizon 2020 projektu PROMISE sudjelovali su na završnoj konferenciji projekta pod nazivom “Young people and Social Change: Action, Reaction and Inaction”.O konferenciji

Na konferenciji koju je organiziralo Sveučilište u Manchesteru, u dva dana su prezentirani nalazi 12 istraživačkih timova iz 10 zemalja, održane panel diskusije kao i radionice organizirane od strane mladih ljudi i aktivista koji su bili dio pojedinih etnografskih istraživanja. Konferenciji je pored znanstvenika sudjelovalo i 30-ak mladih aktivista iz Italije, Španjolske, Estonije, Njemačke i Velike Britanije.

Dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić tom su prilikom prezentirali metaanalizu podataka prikupljenih etnografskim studijama u Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj, Slovačkoj, Finskoj i Estoniji pod naslovom Economy, leisure and space. Sa partnerima koji su sudjelovali na projektu održan je sastanak na kojem je dogovorena diseminacija rezultata kvalitativnih i kvantitativnih radnih paketa te su postavljeni temelji za daljnju suradnju na budućnim projektima.

Projekt PROMISE

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak je u sklopu znanstvenog projekta „Zaboravljena mjesta stradanja nepoćudnih: Genocid nad… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.