Predstavljeni rezultati sveobuhvatnog istraživanja o braniteljskoj i stradalničkoj populaciji

Rezultati projekta ISTRAŽIVANJE POTREBA I KVALITETE ŽIVLJENJA HRVATSKIH BRANITELJA I STRADALNIKA DOMOVINSKOG RATA TE ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI predstavljeni su 16. listopada 2018. godine u Hotelu Westin u Zagrebu. Znanstveno istraživanje je u razdoblju od studenoga 2017. do kolovoza 2018. godine proveo Institut društvenih znanosti Ivo Pilar na uzorku od 5000 ispitanika. Cilj istraživanja bio je utvrditi postojeće stanje, potrebe i poteškoće s kojima se susreću hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata te članovi njihovih obitelji, s posebnim naglaskom na kvalitetu života te potrebu za psihosocijalnom potporom i potporom šire zajednice

Predstavljanje rezultata projekta “Istraživanje potreba i kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika domovinskog rata te članova njihovih obitelji”; Zagreb, 16. listopada 2018.

Nazočnima, među kojima su bili članovi obitelji smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, predstavnici akademske zajednice, obratili su se Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i prof. dr. sc. Vlado Šakić, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i voditelj projekta, koji je uz prof. dr. sc. Gorana Milasa, suradnika na projektu i prof. dr. sc. Marijanu Braš, prim. dr. med, predstavio rezultate istraživanja.

Provedba znanstveno-istraživačkog projekta o potrebama i kvaliteti življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji jedna je od aktivnosti koja se provodi u okviru EU projekta pod nazivom „Program psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata – Faza 1“. Ministarstvo hrvatskih branitelja je za navedeni EU projekt potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava te je sufinanciranje osigurano iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ovim je projektom Ministarstvo hrvatskih branitelja započelo niz projekata sufinanciranih sredstvima europskih fondova, a usmjerenih na poboljšanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Ministarstvo hrvatskih branitelja: Predstavljeni rezultati sveobuhvatnog istraživanja o braniteljskoj i stradalničkoj populaciji

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.