Međunarodni znanstveni skup o don Kosti Selaku; Janjina, 16. lipnja 2018.

U organizaciji Župnog ureda sv. Vlaho u Janjini i Općine Janjina 16. lipnja 2018. u Janjini će se održati Međunarodni znanstveni skup o don Kosti Selaku.Poziv za sudjelovanje | Program skupa | Plakat skupa | Program nastupa zbora Slavuj

Poziv za sudjelovanje na Međunarodnom znanstvenom skupu o don Kosti Selaku; Janjina, 16. lipnja 2018.
Program Međunarodnog znanstvenog skupa o don Kosti Selaku; Janjina, 16. lipnja 2018.
Plakat Međunarodnog znanstvenog skupa o don Kosti Selaku; Janjina, 16. lipnja 2018.
Program nastupa zbora Slavuj, 16. i 17. lipnja 2018.

Don Kosto Selak, Slovenac koji je isprva djelovao u franjevačkoj provinciji Sv. Jeronima, a od 1932. kao dijecezanski svećenik Dubrovačke biskupije do 1960. zanimljiva je osobnost,  koji je na glazbenom polju ostavio traga skladanjem za crkvene zborove. Njegova glazbena djelatnost ostala je trajno zabilježena skladanjem skladbi u čast Gospe Delorite, franjevačkog marijanskog svetišta u Kuni na poluotoku Pelješcu i po skladanju mise u čast Sv. Vlaha. Svojim požrtvovnim dužebrižničkim radom, nastojanjem školavanja siromašne djece, njihovim podučavanjem, a nadasve na polju sakralne glazbe, u razdoblju nenaklonjenom katoličkim intelektalcima, don Kosto zauzima mjesto u dubrovačkoj Crkvi tog vremena.

Područni centar Dubrovnik

Također provjeri

Dr. sc. Ivan Hrstić i dr. sc. Dino Vukušić na konferenciji Heritage and New Horizons: Croatia and Croatians in a Global Context; Sydney, 8.-11. 2. 2024.

Dr. sc. Ivan Hrstić u suautorstvu s prof. Vesnom Drapac (University of Adelaide) održao je… Pročitaj više o Dr. sc. Ivan Hrstić i dr. sc. Dino Vukušić na konferenciji Heritage and New Horizons: Croatia and Croatians in a Global Context; Sydney, 8.-11. 2. 2024.