Okončana COST akcija „Populist Political Communication in Europe“

Završnom konferencijom, diskusijama po radnim skupinama i sastankom upravnog odbora od 19. do 21. ožujka 2018. u Madridu (Universidad Rey Juan Carlos) okončana je COST akcija IS 1308 „Populist Political Communication in Europe“. U COST akciji su od njenog početka 2014. sudjelovali i znanstvenici Instituta Pilar dr. sc. Marko Mustapić (član upravnog odbora) i dr. sc. Ivan Hrstić (zamjenik) te dr. sc. Ivan Balabanić (član upravnog odbora) i Mateja Šakić (zamjenica) s Odsjeka za sociologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Pozvano predavanje na konferenciji o odnosu kulture, vrijednosti i populizma, pod naslovom „Cultural backlash“, održala je jedna od najistaknutijih stručnjakinja za  političku komunikaciju Pippa Noris (Harvard University).

Istraživačke aktivnosti su se od 2015. godine provodile u tri radne skupine  (političari, mediji, građani).

Tijekom navedenog razdoblja članovi hrvatskoga tima sudjelovali su u komparativnim međunarodnim istraživačkim aktivnostima COST akcije te održali niz izlaganja na znanstvenim konferencijama, javnim tribinama i predavanjima o populizmu u Hrvatskoj i inozemstvu. Također, s obzirom na činjenicu da su longitudinalna znanstvena istraživanja tog političkog i sociološkog fenomena u Europi, a posebice u Hrvatskoj, u svojim začetcima, valja istaknuti i objavljivanje publikacija uslijed istraživanja i sudjelovanja hrvatskoga tima u COST akciji.

Članovi hrvatskoga tima objavili su pet znanstvenih radova o populističkoj komunikaciji u Hrvatskoj, od čega su tri rada objavljena u publikacijama uglednih inozemnih izdavača na engleskom jeziku.

O COST akciji „Populist Political Communication in Europe“

Također provjeri

Znanstveni susreti u Institutu Pilar na temu rada za opće dobro; Vukovar, 25. 1. 2023.

U prostorijama Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Vukovar 25. siječnja 2023. održana su… Pročitaj više o Znanstveni susreti u Institutu Pilar na temu rada za opće dobro; Vukovar, 25. 1. 2023.