Okončana COST akcija „Populist Political Communication in Europe“

Završnom konferencijom, diskusijama po radnim skupinama i sastankom upravnog odbora od 19. do 21. ožujka 2018. u Madridu (Universidad Rey Juan Carlos) okončana je COST akcija IS 1308 „Populist Political Communication in Europe“. U COST akciji su od njenog početka 2014. sudjelovali i znanstvenici Instituta Pilar dr. sc. Marko Mustapić (član upravnog odbora) i dr. sc. Ivan Hrstić (zamjenik) te dr. sc. Ivan Balabanić (član upravnog odbora) i Mateja Šakić (zamjenica) s Odsjeka za sociologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Pozvano predavanje na konferenciji o odnosu kulture, vrijednosti i populizma, pod naslovom „Cultural backlash“, održala je jedna od najistaknutijih stručnjakinja za  političku komunikaciju Pippa Noris (Harvard University).

Istraživačke aktivnosti su se od 2015. godine provodile u tri radne skupine  (političari, mediji, građani).

Tijekom navedenog razdoblja članovi hrvatskoga tima sudjelovali su u komparativnim međunarodnim istraživačkim aktivnostima COST akcije te održali niz izlaganja na znanstvenim konferencijama, javnim tribinama i predavanjima o populizmu u Hrvatskoj i inozemstvu. Također, s obzirom na činjenicu da su longitudinalna znanstvena istraživanja tog političkog i sociološkog fenomena u Europi, a posebice u Hrvatskoj, u svojim začetcima, valja istaknuti i objavljivanje publikacija uslijed istraživanja i sudjelovanja hrvatskoga tima u COST akciji.

Članovi hrvatskoga tima objavili su pet znanstvenih radova o populističkoj komunikaciji u Hrvatskoj, od čega su tri rada objavljena u publikacijama uglednih inozemnih izdavača na engleskom jeziku.

O COST akciji „Populist Political Communication in Europe“

Također provjeri

Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.

Na poziv gđe Katarine Čeliković, ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice (Republika Srbija),… Pročitaj više o Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.