PSIHOŠPANCIR – 3. konferencija Društva psihologa Varaždin

U Tjednu psihologije, manifestacije čija je svrha afirmacija psihologije i psihologa u Hrvatskoj, Društvo psihologa Varaždin organiziralo je stručnu konferenciju Psihošpancir. Kroz predavanja o brojnim temama i organiziranim radionicama Društvo psihologa Varaždin nastoji ukazati na recentne znanstvene spoznaje i moguće načine poboljšanja kvalitete života ljudi

Znanstvenici Instituta Ivo Pilar na 3. Psihošpanciru: Prof. dr. sc. Andreja Brajša Žganec, dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić: Varaždin, 16. i 17. veljače; Čakovec, 19. veljače 2018.

Treći po redu Psihošpancir okupio je više od sto izlagača i izlagačica, a održan je u Varaždinu na Sveučilištu Sjever 16. i 17. veljače te Međimurskom veleučilištu u Čakovcu 19. veljače 2018. Na Psihošpanciru izlagali su brojni stručnjaci iz Hrvatske, a među njima i troje znanstvenika s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Prof. dr. sc. Andreja Brajša Žganec održala je 17. veljače u prepunoj dvorani Sveučilišta Sjever predavanje pod naslovom Partnerstvo obitelji i škole: kako ostvariti suradnju roditelja i nastavnika?. U predavanju se istaknula važnost suradnje obitelji i škole te istraživanja koja to potvrđuju kao i s time povezana važnost preventivnih programa u školskom okruženju, programa roditeljske kompetentnosti, potrebe za stalnom evaluacijom i samoevaluacijom u školskom okruženju, kontinuiranom radu s nastavnicima, roditeljima i učiteljima, te osposobljavanju nastavnika za kvalitetno partnerstvo sa roditeljima. Istog su dana dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić održali predavanje pod naslovom Mladi, nogomet i društveni aktivizam:jer za Varteks ja dao bi sve… Izlaganje je imalo oblik prethodnog priopćenja i zasnivalo se na podatcima prikupljenim etnografskim istraživanjem navijača NK Varteksa 2016. i 2017. u okviru Horizon 2020 projekta PROMISE.

Područni centar Varaždin

 

Također provjeri

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“ održana je 25. ožujka 2024. u Multimedijalnoj… Pročitaj više o Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.