Dr. sc. Vinicije B.. Lupis: STARE OGRADE – UMJETNIČKA OPREMA GRADA

Du-ograde

Fotografkinja Najka Mirković predstavila je U izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine u Širokoj ulici svoju desetu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom “Stare ograde – Umjetnička oprema Grada”. O tematici je na otvorenju govorio znanstvenik i povjesničar dr. sc. Vinicije B. Lupis, koji je i autor teksta u katologu.

– Dokumentarnim fotografijama Najke Mirković osvješćujemo stalnu potrebu propitivanja baštine, koja je donedavno bila nevrednovana. U potpunosti je fotografkinja Najka Mirković ispunila svoju zadaću problematiziranja kulturne baštine, upućujući nas same i konzervatorsku službu na potrebu čuvanja identiteta ovog našeg jedinog Grada kojeg imamo i koji je izložen pogubi deurbanizacije i betonizacije, zapisao je Lupis u pratećem tekstu.

Iz medija

– Dubrovački vjesnik: NAJKA MIRKOVIĆ OTVORILA SVOJU DESETU SAMOSTALNU IZLOŽBU Stare ograde – Umjetnička oprema Grada, 11. rujna 2017.

– Dubrovniknet: FOTO: FOTO: Otvorena izložba Najke Mirković “Stare ograde – umjetnička oprema Grada”, 11. rujna 2017.

 

>>> PODRUČNI CENTAR DUBROVNIK

 

 

 

 

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“