PANEL: Populizam u Europi: kako mu se suprotstaviti?

U petak 9. lipnja 2017. u sklopu Ciklusa europskih petaka Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj u partnerstvu s Akademijom za politički razvoj u Kući Europe organizirao je javnu panel-raspravu pod nazivom Populizam u Europi: Kako mu se suprotstaviti? U punoj konferencijskoj dvorani Kuće Europe u dvosatnoj raspravi, koju je moderirala novinarka Nataša Božić, sudjelovali su Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu (EPP), potpredsjednica Odbora za vanjske poslove te Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, Njegova Ekscelencija Philippe Meunier, francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, dr. sc. Max Brändle, direktor Zaklade Friedrich Ebert u Zagrebu te doc. dr. sc. Marko Mustapić, viši znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. – Iz medija

slika1 s slika2 s

Mustapic s

PANEL: Populizam u Europi: kako mu se suprotstaviti?; Zagreb, 9. lipnja 2017.

Uvodnim govorom publici se obratila Violeta Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta. U fokusu zanimljive rasprave bili su: čimbenici jačanja populizma u Europi, razlike i sličnosti “desnih” i “lijevih” populističkih aktera u Europi, specifičnosti djelovanja populističkih aktera u “starim” i “novim” članicama Europske unije, odgovornost nacionalnih i europskih političkih institucija u jačanju nedemokratski tendencija itd. U raspravi su pitanjima i komentarima sudjelovali i studenti Sveučilišta u Zagrebu te ostali posjetitelji panel-rasprave.

 
Iz medija

Panel-rasprava “Populizam u Europi: Kako mu se suprotstaviti?”

Zagreb: Panel-rasprava Populizam u Europi: kako mu se suprotstaviti?

Europska Kuća – Ciklus europskih petaka – Populizam u Europi

 

 

Također provjeri

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“ održana je 25. ožujka 2024. u Multimedijalnoj… Pročitaj više o Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.