Predavanja dr. sc. Benjamina Perasovića i dr. sc. Marka Mustapića u SAD-u

Znanstvenici Instituta Ivo Pilar dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić na poziv organizatora Economic and Social Research Council (UK) sudjelovali su na znanstvenom skupu “Right Wing Extremism in contemporary Europe: Popular Culture and Right-Wing Extremism”. Skup se održao u Washingtonu (D.C., SAD) 20. i 21. ožujka 2015. na American University, a tema izlaganja bila je “Popular Culture and Right-Wing Movements: Between Moral Panic and Social Action”

3 s 5 s 1 s
2 s 4 s

Predavanje dr. sc. Benjamina Perasovića i dr. sc. Marka Mustapića studentima psihologije na University of Denver; Denver (Colorado, SAD), 25. ožujka 2015.

Tijekom boravka u SAD-u znanstvenici Instituta Ivo Pilar pozvani su također održati predavanja na dvama uglednim sveučilištima. Predavanja su naslovljena “Football Supporters, Youth Subcultures and Politics”, a bavila su se zbivanjima i odnosima u europskom profesionalnom nogometu, navijačkom subkulturom i djelovanjem društvenog pokreta AMF (against modern football). Pored toga iznijeti su nalazi njihova etnografskog istraživanja nogometnih navijača u Hrvatskoj koje su proveli od 2012. do 2015. te projicirani obrisi budućeg razvoja subkulturalne navijačke scene u SAD-u.

Prvo predavanje dr. sc. Perasović i dr. sc. Mustapić održali su na University of Denver (Denver, Colorado) 25. ožujka. U prijepodnevnim satima slušali su ih studenti psihologije (The Department of Psychology – Graduate School of Professional Psychology), a poslijepodnevno predavanje  bilo je otvoreno za sve zainteresirane na Sveučilištu. Potom je dr. sc. Perasović 31. ožujka na University of Colorado at Colorado Springs (Colorado Springs, Colorado) prijepodne održao predavanje na istu temu studentima odsjeka za sociologiju ( The Sociology Department), a poslijepodne je predavanje  bilo otvoreno za sve zainteresirane na Sveučilištu.

Nastupe naših kolega u Denveru i Colorado Springsu predložio je i pomogao organizirati profesor emeritus Jay Coakley, jedan od najpoznatijih autora u sociologiji sporta, pisac udžbenika koji je samo u SAD-u doživio dvanaest izdanja. Predavanja su vrlo dobro primljena; pročelnici obaju odsjeka osobno su im nazočili predavanjima te zahvalili uz komplimente nakon predavanja i pismenim putem.

>>> Dr. sc. Benjamin Perasović

>>> Dr. sc. Marko Mustapić

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.