COST-ISCH Action IS1004


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u projektu WEBDATANET: web-based data-collection – methodological challenges, solutions and implementations (COST-ISCH Action IS1004)

171820-33

Projekt je jedinstvena multidisciplinarna europska mreža koja okuplja vodeće web-stručnjake za prikupljanje podataka, psihologe, sociologe, lingviste, istraživače medija, ekonomiste i istraživače javnog mnijenja iz 27 europskih zemalja članica.

Projekt će se uhvatiti u koštac s nekoliko problema pri prikupljanju podataka i diskutirati o znanstvenoj valjanosti koristeći različite izvora podataka, kao što su postojeće internetske ankete, društvene mreže i druge web 2.0 tehnologije.

Projekt je započeo u lipnju 2011. godine i traje do lipnja 2015. godine. Financira ga organizacija COST (European Cooperation in Science and Technology). U projektu sudjeluju predstavnici 27 zemalja.

Znanstvenici Instituta Pilar dr. sc. Goran Milas (Goran.Milas@pilar.hr) i dr. sc. Boris Mlačić (Boris.Mlacic@pilar.hr) članovi su upravnog ovog projekta, a uz njih Republiku Hrvatsku u ovom projektu predstavlja i dr. sc. Igor Mikloušić (Igor.Miklousic@pilar.hr).

Više informacija:  http://webdatanet.cbs.dk/ 

Također provjeri

Projekt TEEN-WELL: Dobrobit adolescenata u ključnim kontekstima

Projekt Dobrobit adolescenata u ključnim kontekstima (TEEN-WELL) izvodi se u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar… Pročitaj više o Projekt TEEN-WELL: Dobrobit adolescenata u ključnim kontekstima