POLITIKA AZILA u Australiji i Europskoj uniji, 9. 6. 2014.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Centar za mirovne studije organizirali su raspravu o temi “Politika azila u Australiji i Europskoj uniji” koja se održala 9. lipnja 2014. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu na kojoj su sudjelovali dr. sc. Tania Penovic, Monash University (Outsourcing Australia’s protection obligations, bilateral arrangements for asylum seeker transfer in the Asia Pacific) i doc. dr. sc. Goranka Lalić-Novak, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu (Asylum Processing in Croatia and The Externalization of EU Asylum Policy)

Azil-pozivnica
Pozivnica za raspravu “Politika azila u Australiji i Europskoj uniji”, Zagreb, 9. lipnja 2014.

Izlaganja će se fokusirati na pitanja eksternalizacije i outsourcinga azilne i imigracijske politike u Australiji i Europskoj uniji, s kratkim osvrtom na situaciju u Hrvatskoj. Dat će se uvid u sljedeća pitanja: Kako je u Australiji tekao proces outsourcinga i evolucija offshore obrade tražitelja azila? Kakav je utjecaj takvih aranžmana na politike azila i zaštitu ljudskih prava azilanata? Kakva je situacija u Hrvatskoj u pogledu zaštite ljudskih prava tražitelja azila? Ima li sličnosti i koje su razlike u politikama Australije i Europske unije u pogledu ograničavanja ulaska izbjeglica?

Također provjeri

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“ održana je 25. ožujka 2024. u Multimedijalnoj… Pročitaj više o Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.