Održana promocija V. broja BLATSKOG LJETOPISA

U programu Tjedna Blata, 25. travnja 2014. održana je promocija V. broja Blatskog ljetopisa. Nakladnik Blatskog ljetopisa je društvo Blaćana i prijatelja Blata u Zagrebu, a glavni i odgovorni urednik je Vinicije B. Lupis. Ljetopis su predstavili predsjednik društva Blaćana i prijatelja Blata u Zagrebu prof. Denis Šeparović, dr. sc. Dinko Radić i dr. sc. Vinicije B. Lupis

Blatski ljetopis-5 Naslovna stanica br. 5/2014. BLATSKOG LJETOPISA. Nakladnik: Društvo Blaćana i prijatelja Blata u Zagrebu. Glavni i odgovorni urednik: Vinicije B. Lupis

 

U sklopu kulturnog programa obilježavanja Dana Općine Blato i blagdana svete Vicence u gotovo do kraja ispunjenoj Velikoj dvorani Doma kulture održana je 25. travnja 2014. promocija V. broja Blatskog ljetopisa kojeg izdaje Društvo Blaćana i prijatelja Blata u Zagrebu. Blatski ljetopis broj IV. izdan je prije pet godina.

Nazočne je pozdravio predsjednik društva prof. Denis Šeparović, zahvalivši se autorima i svima koji su pomogli realizaciji Ljetopisa. Skupu je biranim i poticajnim riječima obratio načelnik Općine Blato ing. Ante Šeparović, a nakon njega je dr. sc. Dinko Radić, jedan od promotora, govorio o potrebi proučavanja, zaštite i turističke valorizacije prebogate kulturne baštine kojoj je posvećen dio priloga u zborniku.

– Kulturno nasljeđe u budućnosti zasigurno će biti značajan poticatelj društvenog i gospodarskog napretka, a sve skupa će rezultirati kvalitetnijim životom na otoku – istaknuo je Radić.

Glavni urednik ljetopisa dr. sc. Vinicije Lupis osvrnuo se na sve uobičajene poteškoće koje prate realizaciju ovakvih projekata te se zahvalio nizu pojedinaca zaslužnih za njegovu realizaciju. Urednik se osvrnuo na radove tiskane u Ljetopisu te je javnosti približio autore, djelokrug njihovog rada i zanimanja. Pozvao je, posebno one mlađe da se oglase i svojim prilozima kako bi život na otoku bio ispunjeniji i sadržajniji tijekom cijele godine, a ne samo u vrijeme ljetnih mjeseci. Prigodnim pjesmama i njihovom izvrsnom interpretacijom promociju je uveličala blatska klapa Kumpanji.

>>> PODRUČNI CENTAR DUBROVNIK

 

Također provjeri

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.

Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“ održana je 25. ožujka 2024. u Multimedijalnoj… Pročitaj više o Tribina „Sportska infrastruktura grada Zagreba: jučer, danas, sutra“; Zagreb, 25. 3. 2024.