Dan Instituta Pilar 2013. obilježen u Gospiću

Obilježavanje Dana Instituta u Gospiću bio je dobrodošao poticaj za daljnji rad Područnoga centra i njegovih zaposlenika, a ujedno može poslužiti i kao preporuka za buduće proslave Dana Instituta izvan središnjice

Dan2013 1s Dan2013 2s Dan2013 3s
Dan2013 4s

 

Zaposlenici Instituta Ivo Pilar ispred sjedišta Područnog centra Gospić u povodu Dana Instituta 2013.

Dan Instituta Ivo Pilar 26. studenog 2013. bila je izvanredna prilika za službeni posjet i proslavu tog svečanog trenutka prvi put u Gospiću. Djelatnici Instituta pod vodstvom ravnatelja prof. dr. sc. Vlade Šakića u prijepodnevnim su satima stigli u Područni centar Gospić čije se prostorije, prema ugovoru s Gradom Gospićem, nalaze na središnjem gradskom trgu. Dočekali su ih voditelj PC-a Gospić prof. dr. sc. Željko Holjevac i troje znanstvenih novaka, Anita Bušljeta-Tonković, Nikola Šimunić i dr. sc. Ivan Brlić. Nakon upoznavanja sa znanstvenom djelatnošću Centra i prilikama u kojima djeluje, slijedio je kratak domjenak. U nastavku programa djelatnici Instituta prošetali su se Gospićem i upoznali se s osnovnim činjenicama o prošlosti i kulturi središta Ličko-senjske županije i Gospićko-senjske biskupije. Drugi dio programa realiziran je u obližnjem mjestu Smiljanu u kojemu se nalazi Memorijalni muzej Nikole Tesle. Nakon upoznavanja sa životom i uspjesima čovjeka koji je osvijetlio svijet, došlo je vrijeme da se neformalno druženje nastavi u obližnjem restoranu “Zlatna potkova”. U nazočnosti biskupa Gospićko-senjske biskupije mons. dr. sc. Mile Bogovića kao počasnog gosta djelatnici Instituta mogli su uživati u ličkim gastronomskim delicijama. Uz iskrene zahvale voditelja Željka Holjevca, s velikom željom za ponovnim susretom i još bogatijim doživljajem ličkih prirodnih i kulturnih atrakcija, djelatnici Instituta zaputili su se u večernjim satima u Zagreb. Obilježavanje Dana Instituta u Gospiću bilo je dobrodošao poticaj za daljnji rad Područnoga centra i njegovih zaposlenika, a ujedno može poslužiti kao preporuka za buduće proslave Dana Instituta izvan središnjice.

Dr. sc. Ivan Brlić
Dr. sc. Željko Holjevac

>>> PODRUČNI CENTAR GOSPIĆ

Također provjeri

Dr. sc. Draženu Živiću godišnja Nagrada Vukovarsko-srijemske županije za iznimna znanstvena postignuća u 2023.

U prigodi obilježavanja 30. godišnjice djelovanja i Dana Vukovarsko-srijemske županije, na svečanoj sjednici Županijske skupštine… Pročitaj više o Dr. sc. Draženu Živiću godišnja Nagrada Vukovarsko-srijemske županije za iznimna znanstvena postignuća u 2023.