Projekt: REMIGRACIJE U POSTSOCIJALISTIČKIM REGIJAMA

Institut Ivo Pilar, uz podršku ERSTE Zaklade (ERSTE Stiftung) i u suradnji s Odjelom za film, kazalište i kulturne studije pri Sveučilištu Johannes Gutenberg u Mainzu te Centrom za jugoistočnu europsku povijest i antropologiju pri Sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, u razdoblju od siječnja 2013. godine do kraja 2014. godine provodi projekt Remigrations and transformations in post-socialist European regions (Remigracije i transformacije u postsocijalističkim europskim regijama)

Remigrations

Web stranice projekta: Remigrations and transformations in post-socialist European regions

Projektom se uspostavlja platforma za raspravu (web stranica, radionice, publikacija) o remigracijama i njihovu utjecaju na procese transformacije u postsocijalističkim regijama u Europi. O temama integracije/participacije, identiteta/etniciteta, kulture/prijenosa znanja raspravlja se kroz međunarodnu, komparativnu i interdisciplinarnu perspektivu uz povezivanje empirijskih slučajeva i odgovarajućih studija, iseljeničke politike i umjetničkih prikaza (re)migracijske mobilnosti.

Voditelji projekta su:

Doc. dr. Caroline Hornstein Tomić (Institut Ivo Pilar, Zagreb; caroline.hornstein-tomic@pilar.hr),
Jun.-Prof. Dr. Sarah Scholl Schneider (Sveučilište Johannes Gutenberg, Mainz; scholl-schneider@uni-mainz.de) i
Mag. Dr. Robert Pichler (Sveučilište Karl-Franzens, Graz; robert.pichler@uni-graz.at).

Više informacija o projektu dostupno na: http://www.remigrations.pilar.hr/

>>> Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić u povodu publikacije „Remigration to Post-Socijalist Europe”
>>> Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić o migracijama i razvoju

Također provjeri

Dr. sc. Marina Kotrla Topić predstavila rezultate drugog istraživačkog vala projekta CHILD-WELL u Osijeku, 29. 12. 2022.

U Područnom centru Instituta Pilar u Osijeku 29. prosinca 2022. održana je radionica u sklopu… Pročitaj više o Dr. sc. Marina Kotrla Topić predstavila rezultate drugog istraživačkog vala projekta CHILD-WELL u Osijeku, 29. 12. 2022.