OKRUGLI STOL: Učenje o praksi Europskog suda za ljudska prava, 21. 9. 2012.

Okrugli stol posvećen učenju o djelovanju Europskog suda za ljudska prava održan je u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar 21. rujna 2012. godine. Skup su organizirali Institut Ivo Pilar i Istraživačko-obrazovni centar za ljudska prava i demokratsko građanstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te uz financijsku potporu Vijeća Europe

european-court-of-human-rights

Pozivnica / Program / Programme

Okrugli stol je dio provedbe novog projekta Vijeća Europe Learning the Key Principles and the Functioning of the European System of Human Rights Protection (Učenje o praksi Europskog suda za ljudska prava u srednjim školama), kojemu je cilj promicati znanja o Europskom sudu za ljudska prava u srednjim školama u zemljama članicama Vijeća Europe. Aktivnosti u projektu prvenstveno su usmjerene na izradu nastavnih materijala za srednje škole u kojima se rad Europskog suda za ljudska prava obrađuje kroz njegove presude, pri čemu je uključena pravna i pedagoško-metodička komponenta. Nastavne materijale izrađuju studenti nastavničkih i pravnih fakulteta iz Švicarske, Velike Britanije i Hrvatske. U hrvatski tim uključeno je 20 studenata završnih godina Pravnoga i Filozofskog fakulteta te Hrvatskih studija, a vode ga prof. dr. sc. Vedrana Spajić-Vrkaš i doc. dr. sc. Ivana Radačić

Okrugli stol se organizira kako bi se širokom profilu stručnjaka u odgoju i obrazovanju, kao i onima koji djeluju u područjima bitnim za osiguranje dobrobiti djece i mladih, predstavio projekt Vijeća Europe i nastavni materijali koje je izradio hrvatski tim, te kako bi se otvorila rasprava o mogućnostima uključivanja rezultata projekta u srednje škole u sklopu provedbe kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja i nastave drugih odgovarajućih predmeta.

>>> POZIVNICA / PROGRAM / PROGRAMME

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na “25th workshop on the History and Memory of National Socialist Camps and Killing Sites”, 13. 5. 2022.

Dr. sc. Danijel Vojak održao je 13. svibnja 2022. u Zagrebu (Hotel Central) predavanje „Samudaripen… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na “25th workshop on the History and Memory of National Socialist Camps and Killing Sites”, 13. 5. 2022.