Ažuriranje Analize stanja prava djece i žena u Hrvatskoj iz 2011. godine

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u projektu Updating 2011 Situation Analyses Of Children`s And Women`s Rights In Croatia

Institut Pilar sudjeluje u UNICEF-ovom projektu ažuriranja Analize stanja prava djece i žena u Hrvatskoj iz 2011. godine. Svrha je zadatka revizija istraživanja iz 2011. godine i priprema ažuriranja s obzirom na konkretna područja dječjih prava koja su navedena u programu zemlje za razdoblje 2012.-2016.

Ažuriranje Analize stanja iz 2011. godine utvrdit će pitanja koja sprječavaju punu realizaciju prava djece te njihove uzroke. Analiza stanja također će tematizirati okvir politike za djecu, kao i sposobnost nositelja dužnosti na svim razinama za izvršavanje njihovih obveza. Bit će formulirane konkretne preporuke za buduća djelovanja.

Voditeljica projekta je dr. sc. Brajša-Žganec (Andreja.Brajsa-Zganec@pilar.hr). U projektu sudjeluju i: dr. sc. Renata Franc, dr. sc. Marina Merkaš, dr. sc. Ivana Radačić, dr. sc. Ines Sučić i dr. sc. Lynette Šikić-Mićanović.

Predstavljena ANALIZA STANJA PRAVA DJECE I ŽENA U HRVATSKOJ

Također provjeri

Znanstvenici Instituta na 2. sastanku konzorcija EU Obzor2020 COORDINATE projekta na Sveučilištu u Groningenu, 27.-28. 6. 2022.

Znanstvenici Instituta dr. sc. Toni Babarović i dr. sc. Renata Franc sudjelovali su 2. sastanku… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta na 2. sastanku konzorcija EU Obzor2020 COORDINATE projekta na Sveučilištu u Groningenu, 27.-28. 6. 2022.