Javno predavanje dr. sc. Saše Poljanec Borić, HSD, 7.3.2012.

U organizaciji Hrvatskog sociološkog društva 7. ožujka 2012. održano je javno predavanje i rasprava na temu HRVATSKA: POSTMODERNI IDENTITET, RAZVOJ I KONKURENTNOST u okviru kojeg je dr. sc. Saša Poljanec Borić predstavila glavne teze svoje nedavno publicirane knjige Hrvatsko društvo i turizam – prilog socioekonomiji lokalnog razvoja. Kao komentatori u raspravi su sudjelovali dr. sc. Zdenko Zeman i dr. sc. Ivo Kunst a raspravu je moderirao dr. sc. Drago Čengić

                    poljanec-boric_hsd

Pozivnica za javno predavanje i raspravu, HSD, Zagreb, 7. ožujka 2012.

U diskusiji će se posebno problematizirati tematski sklopovi:

– Postmoderni društveni razvoj i kraj tranzicije;
– Konkurentnost i identitet iz perspektive ekonomike turizma;
– Lokalni razvoj i evaluacija razvojnih politika.

Predavanje i rasprava održat će se s početkom u 17 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta (II. kat) Ivana Lučića 3, Zagreb.

>>> O knjizi Saše Poljanec-Borić HRVATSKO DRUŠTVO I TURIZAM: Sadržaj / Predgovor / Iz recenzija / O autorici
>>> Predstavljanje knjige u Zagrebu, 15. prosinca 2011.
>>> Predstavljanje knjige u Splitu, 30. siječnja 2012.

Saša Poljanec-Borić (Zagreb, 1961.) diplomirala je filozofiju i francuski i magistrirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorat iz ekonomije stekla je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je kao prevoditelj, istraživač, konzultant i visoki državni službenik a danas je viša znanstvena suradnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i viši predavač na specijalističkom studiju održivog turizma. Osim u Hrvatskoj, školovala se u SAD-u i Francuskoj. Tečno govori engleski i francuski. Područje su njenog istraživačkog rada sociologija razvoja i ekonomija doživljaja a područje međunarodne ekspertize turizma. Objavila je niz znanstvenih radova i surađivala u tridesetak domaćih i međunarodnih projekata. Trenutačno surađuje na dva znanstvena projekta od kojih se jedan financira iz domaćih a jedan iz europskih izvora te vodi jedan domaći i jedan međunarodni projekt.

>>> CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE DEMOKRACIJE, DOBRU UPRAVU I LOKALNI RAZVOJ

Također provjeri

Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.

Asistentica iz Područnog centra Varaždin – Maja Kućar, održala je na Festivalu znanosti predavanje pod… Pročitaj više o Maja Kućar: “Inteligencija – od znanstvenog gledišta do svakodnevnih mitova”; Festival znanosti, 22.-26. 4. 2024.