Druga znanstvena tribina u Puli: Tolerancija i predrasude u hrvatskom društvu


U sklopu programa znanstvenih tribina 20 GODINA ISTRAŽIVANJA INSTITUTA PILAR u Područnom centru Instituta u Puli 19. svibnja 2011. dr. sc. Renata Franc održala je predavanje na temu Tolerancija i predrasude u hrvatskom društvu

pula2_1 pula2_2
pula2_4 pula2_3

Pozivnica

Iz istraživanja o toleranciji i predrasudama u hrvatskom društvu, koje je dr. sc. Renata Franc predstavila u pulskom Institutu Ivo Pilar, može se zaključiti da Istra nije ništa tolerantnija od ostatka Hrvatske. Podaci govore da ispitanici u Istri i Primorju, te Gradu Zagrebu češće od građana drugih regija smatraju da su bili diskriminirani i to najviše zbog dobi što ne mora značiti su ljudi u tim regijama doista najviše diskriminirani, već je moguće da su najsenzibilniji po tom pitanju, odnosno da su upoznati s pojmom, ali i prisustvom diskriminacije…

– Glas Istre, 20. svibnja 2011.

Održavanje tribine Tolerancija i predrasude u hrvatskom društvu najavljeno je pozivnicama, plakatima i u medijima (Tv Nova, TV Istra, HRT-Radio Pula, Radio Giardini). Zanimljivost i aktualnost teme potvrdila je i sama rasprava nakon izlaganja prof. dr. sc. Franc. Izvješće o održanoj tribini objavljeno je na portalu i u dnevnim novinama Glas Istre 20. i 21. svibnja 2011. pod naslovom “Istra nije tolerantnija od ostatka Hrvatske”. O istoj tematici dr. sc. Renata Franc govorila je u polusatnoj emisiji na HRT-Radio Puli 20. svibnja 2011. (u 9 sati) te u emisiji Druga strana (TV Istra) koja je prikazana 25. svibnja 2011. u 20.30 sati.

Istra nije tolerantnija od ostatka Hrvatske, Glas Istre, 20. svibnja 2011.

Također provjeri

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na konferenciji “Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Zagrebačke županije i Grada Zagreba”

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a u partnerstvu s Gradom Velika… Pročitaj više o Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na konferenciji “Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Zagrebačke županije i Grada Zagreba”