Predstavljen zbornik IDENTITET LIKE u Požegi

Dvije knjige zbornika IDENTITET LIKE: KORIJENI I RAZVITAK predstavljene su 5. veljače 2010. godine u Županijskoj gospodarskoj komori u Požegi u Vukovarskoj ulici br. 6. O knjigama su govorili prof. dr. sc. Josip FAJDIĆ, predsjednik LZD “Vila Velebita” i suradnik u zborniku, prof. dr. sc.  Vlado ŠAKIĆ, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, prof. dr. sc. Ante BEŽEN, suradnik u zborniku, prof. dr. sc. Dragutin PAVLIČEVIĆ, recenzent, prof. dr. sc. Ivan ROGIĆ, recenzent i doc. dr. sc. Željko HOLJEVAC, urednik, voditelj Područnog centra Gospić. Voditelj predstavljanja bio je Tomislav RADONIĆ, prof. Knjige na 1418 stranica objavljene su u izdanju Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Gospić prosinca 2009. godine. O zborniku: sadržaj knjiga; proslov 

Radio Vallis Aurea o predstavljanju “ličke enciklopedije”

“U organizaciji Instituta za društvene djelatnosti Ivo Pilar iz Zagreba te uz domaćinstvo ličke zavičajne udruge ‘Vila Velebita’ u petak je u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi predstavljen zbornik ‘Identitet Like; Korijeni i razvitak’. Na preko 1.400 stranica ovaj zbornik koji je rad više autora donosi cjelovit prikaz Like, njezine povijesti, ljudi, kulture i brojne druge tekstove, izjavio je na promociji Vlado Šakić, ravnatelj instituta Ivo Pilar, dok je urednik zbornika Željko Holjevac, ujedno i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, izjavio kako on po svom opsegu može biti i ‘lička enciklopedija’ iako se i takvom projektu ozbiljno razmišlja. O zborniku su još govorili prof. dr. Dragutin Pavličević te njegove kolege Ivan Rogić i Ante Bežan kao i predsjednik požeške ‘Vile Velebita’ dr. Josip Fajdić koji je govorio u migracijama Ličana iz svog rodnog kraja kroz povijest od 1714. do današnjih dana.”
– Vijesti iz Požege: Ličko zavičajno društvo 08.02.2010. u 10:15

Slobodnalika.com: “Knjige koje svaki lički dom mora imati”

“Dvije knjige zbornika IDENTITET LIKE: KORIJENI I RAZVITAK predstavljene su 16. prosinca 2009. godine u Kulturno-informativnom centru u Gospiću. Zbornik radova sadržava autorske priloge napisane na temelju priopćenja podnesenih na istoimenom znanstvenom skupu održanom u Gospiću od 26. do 29. rujna 2007. u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatskog instituta za povijest, Gospićko-senjske biskupije, Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK-a, Državnog arhiva u Gospiću, Gradskog muzeja u Senju i Udruge Ličana “Vila Velebita”, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i supokroviteljstvom Ličko-senjske županije i Grada Gospića…”
Slobodnalika.com, 08.02.2010. 18:09:42

Pozivnica za predstavljanje zbornika u Požegi

lika-pozega

“Prvo izdanje” zbornika IDENTITET LIKE, Vila Velebita, br. 12(104)/2007. 

 

                                            vila_velebita

 

Također provjeri

Sretan i blagoslovljen Božić i uspješna nova 2024.