Radionica projekta Transition Dialogue 2019-2021 – Dealing with change in democratic ways, 17. 3. 2021.

U okviru međunarodnog projekta „Transition Dialogue 2019-2021 – Dealing with change in democratic ways“ 17. ožujka 2021. održana je online stručna radionica članova projektne skupine

Projekt Transition Dialogue 2019-2021 – Dealing with change in democratic ways financira njemačka Savezna agencija za građansko obrazovanje, a DRA (Deutsch-Russischer Austausch) i Sofia Platform međunarodni su projektni partneri u konzorciju. U projektu sudjeluju organizacije iz sedam zemalja: Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Poljske, Rusije, Litve i Ukrajine. Institut Pilar predvodi hrvatski tim u suradnji sa Zakladom Znanje na djelu. Kroz projekt se tematizira na koji se način podučava u nastavi povijesti o ekonomskim, političkim i socio-kulturnim transformacijama proteklih trideset godina. Cilj projekta je izrada nastavnog plana te dokumenta s preporukama o podučavanju tranzicije za djelatnike u školama i djelatnike u neformalnom obrazovanju.

Na stručnoj radionici prezentiran je nastavni plan o podučavanju ekonomske tranzicije na primjeru turizma. Dr. sc. Drago Čengić (znanstveni savjetnik u trajnom zvanju, Institut Pilar) i Velimir Šonje (ekonomski analitičar, vlasnik tvrtke Arhivanalitika i pokretač stručnog portala Ekonomski lab) kratkim izlaganjem iz sociološke i ekonomske perspektive pružili su povratnu informaciju u svrhu poboljšavanja nastavnog plana. Na radionici su sudjelovali i voditeljica projekta dr. sc. Caroline Hornstein Tomić te stručnjaci angažirani na projektu, profesor povijesti Vedran Ristić i ekonomistica Vedrana Pribičević.

Projekt Transition Dialogue 2019–2021

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.