Projekt PROMISE: Kuda ide nogomet – nogometna romantika na Varteksov način, 21. 2. 2019.

U Varaždinu je 21. veljače 2019. održana panel diskusija na temu “Kuda ide nogomet – nogometna romantika na Varteksov način”. U sklopu H2020 projekta PROMISE (voditelj hrvatskoga istraživačkog tima dr. sc Benjamin Perasović) i u suradnji s Nogometnim klubom Varteks navedeni panel je održan u kongresnoj dvorani varaždinske Arene

Projekt PROMISE: Kuda ide nogomet – nogometna romantika na Varteksov način; Varaždin, 21. veljače 2019.

Dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić, autori izvještaja na temelju etnografskog istraživanja navijača NK Varteks Varaždin provedenog u šestom radnom paketu projekta PROMISE, izložili su ključne nalaze istraživanja, usporedujući ih s nalazima ostalih etnografskih istraživanja provedenih u sklopu projekta PROMISE u Španjolskoj, Italiji, Finskoj, Estoniji i Slovačkoj. Dr. sc. Matija Škerbić s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu izlagao je o filozofiji nogometa, a iz perspektive sportskog novinarstva o romantici i emocijama u suvremenom nogometu govorili su Aleksandar Holiga, glavni urednik Telesporta i Vlado Boban, novinar sportske redakcije Nove TV i jedan od osnivača FB stranice Nogometne ikone. Uz više od stotinu gostiju u publici uslijedila je živa diskusija koja je svjedočila o predanosti uprave i navijača Varteksa ideji navijačkog kluba i važnosti društvenog aktivizma u lokalnoj zajednici kroz sport i nogomet.

Projekt PROMISE

Također provjeri

Projekt DinamiRH: Radni ručak u Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu, 10. 6. 2024.

U Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu održan je 10. lipnja 2024. radni ručak u kojem je,… Pročitaj više o Projekt DinamiRH: Radni ručak u Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu, 10. 6. 2024.