Dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić na “9th Conference for Youth Sport” u Ljubljani, 7.-8. 12. 2018.

U Ljubljani je 7. i 8. prosinca 2018. održana međunarodna znanstvena konferencija “9th Conference for Youth Sport”. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić s izlaganjem Youth, Football and Social Activism: The Ethnographic Research of „White Stones”.O konferenciji

Dr. sc. Benjamin Perasović, prof. Jay Coakley i dr. sc. Marko Mustapić na “9th Conference for Youth Sport”; Ljubljana, 7.-8. prosinca 2018.

Izlaganje dr. sc. Benjamin Perasović i dr. sc. Marko Mustapić temeljilo se na nalazima etnografskog istraživanja koje su autori provodili od 2016. do 2018. godine u sklopu Horizon 2020 projekta PROMISE (PROMoting youth Involvement and Social Engagement: Opportunities and challenges for „conflicted“ young people across Europe).

White Stones su pripadnici ultras subkulture iz Varaždina koji su uz određeni broj ostalih navijača i simpatizera NK Varteksa bili ključni u osnivanju „navijačkog“ NK-a Varteksa 2011. godine. Klub se trenutno natječe u četvrtom razredu hrvatskog nogometa i funkcionira na demokratskim načelima upravljanja „jedan član jedan glas“. Varteks je prvi takav klub osnovan u Hrvatskoj. Već sedam godina uspješno djeluje i opstaje zahvaljujući velikom entuzijazmu navijačke skupine White Stones i ljubitelja sporta u Varaždinu. Oni se svojim djelovanjem, pored samog funkcioniranja kluba u što ulažu puno energije, volonterskog rada i odricanja od privatnog života, zalažu i za hrvatski nogomet lišen brojnih devijacija. U svom su izlaganju dr. Perasović i dr. Mustapić iznijeli ključne dimenzije društvenog aktivizma White Stonesa.

Projekt PROMISE

Također provjeri

Dr. sc. Anja Wertag na konferenciji Empirijska istraživanja u psihologiji; Beograd, 22.-24. 3. 2024.

Dr. sc. Anja Wertag sudjelovala je od 22. do 24. ožujka 2024. na međunarodnoj konferenciji… Pročitaj više o Dr. sc. Anja Wertag na konferenciji Empirijska istraživanja u psihologiji; Beograd, 22.-24. 3. 2024.