SKUP: Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu, 4.-6. 11. 2016.

Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj i ove je godine organizirala tradicionalni Međunarodni znanstveni skup Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu od 4. do 6. studenog 2016. godine u prostoru Velike vijećnice Osječko-baranjske županije u Osijeku. Skup se održava već 24 godine u kontinuitetu. Područni centrar Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar četvrti je put zaredom sudjelovao u radu skupa prezentacijom svojih istraživanja. – Iz medija

Nijemci Hr

SKUP: Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu; Osijek,  4.-6. studenoga 2016.

Ove godine na skupu je bilo prijavljeno 60 istaknutih znanstvenika iz Hrvatske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine. Područni centrar Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar četvrti je put zaredom sudjelovao u radu skupa prezentacijom svojih istraživanja, ove godine s temom “List Narodna obrana o pitanju jezika u gradu Osijeku (1902.–1914.)”, što je dio šireg istraživanja o etnicitetu, narodnosti i jeziku na području grada Osijeka koje već nekoliko godina zajednički provode prof. ddr. sc. Miljenko Brekalo, voditelj Područnog centra Osijek i dr. sc. Anamarija Lukić, djelatnica osječkog centra. 

Broj sudionika na ovogodišnjem skupu čini ga jednim od najvećih do sada. Takav znanstveni skup u Hrvatskoj ne organizira nijedna druga nacionalna manjina i stoga je jedinstven u manjinskom životu Hrvatske.

 
Iz medija

– DG Njemačka zajednica: 24. Međunarodni znanstveni skup “Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu”

– Osijek031.com: Međunarodni znanstveni skup “Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu”

– Glas Slavonije: Tradicija duga 24 godine

– IKA: 24. međunarodni znanstveni skup „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“

– Obavještajac.hr: Tradicija duga 24 godine

>>> PODRUČNI CENTAR OSIJEK

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.