Baština – pokretač razvoja

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u projektu Baština – pokretač razvoja (u sklopu komponente II IPA programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore)

Cilj projekta Baština – pokretač razvoja doprinos je uspostavljanju suradnje između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baštine u Hrvatskoj i Crnoj Gori implementacijom zajedničkih programa, edukacijom, prenošenjem znanja i aktivnosti na podizanju razine svijesti. Pilot-područja na kojima će se istraživanja provoditi su Dubrovnik i Boka Kotorska.
Koordinatori projekta su Općina Tivat i Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Institut Ivo Pilar angažiran je kao podugovaratelj na dionici s temom participacije dionika u zaštiti i upravljanju kulturnim i prirodnim vrijednostima na području grada Dubrovnika. Rezultati empirijskog istraživanja poslužili bi kao okvir za planiranje aktivnosti radi poboljšanja suradnje dionika. Institut sudjeluje u projektu od lipnja 2013. do travnja 2014.

Dr. sc. Anka Mišetić (Anka.Misetic@pilar.hr) i dr. sc. Geran-Marko Miletić (Geran-Marko.Miletic@pilar.hr) predstavljaju Institut Pilar u projektu.

Institut Ivo Pilar u projektu BAŠTINA – POKRETAČ RAZVOJA

Također provjeri

Projekt DinamiRH: Radni ručak u Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu, 10. 6. 2024.

U Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu održan je 10. lipnja 2024. radni ručak u kojem je,… Pročitaj više o Projekt DinamiRH: Radni ručak u Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu, 10. 6. 2024.