Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991., 16. 11. 2012.

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Vukovar, Područnog centra Instituta Pilar u Vukovaru, Franjevačkog samostana i vukovarske Gimnazije, u ispunjenom Pastoralnom centru sv. Bone, održan je 16. studenoga 2012. već tradicionalni Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine. Ovogodišnja tema Predvečernjeg spomena, koji se odvijao pod nazivom “Rat u otkucaju srca”, bila je uloga žene u Domovinskom ratu u literarnim djelima

 

ps-1s ps-2s ps-3s

 

Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine, 16. studenoga 2012.

O likovima žena u književnosti nadahnuto su govorili mr. sc. Sandra Cvikić i Nevenka Nekić, autorica dvaju romana s temom Domovinskog rata – “Burik” i “Jean ili miris smrti”. Spomenu je nazočila i L. Fournier, majka francuskog dragovoljca J. M. Nicoliera, ubijenog na Ovčari čiji je lik tema romana “Jean ili miris smrti”. Učenici vukovarske gimnazije, pod mentorstovom profesorice Vesne Karaule, priredili su recital u kojemu su interpretirali stihove Antuna Gustava Matoša, Mire Gavrana, Eugena Kumičića, Nevenke Nekić i drugih pjesnika. Predvečernji spomen dio je službenog programa obilježavanja 18. studenog – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

D. Živić

Pozivnica za Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991., 16. 11. 2012.

predvecernji_spomen  

 

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.