Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Američki studenti u Područnom centru Vukovar


U sklopu svojega studijskog putovanja, a u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, tridesetak profesora i studenata s američkog sveučilišta u Georgiji (Athens) posjetilo je 1. svibnja Vukovar. Riječ je putovanju koje se provodi u okviru višegodišnjeg zajedničkog projekta pa je to bio njihov već treći dolazak u Vukovar.

sam_1071 sam_1100


- Prijam profesora i studenata sa University of Georgia kod gradonačelnika Vukovara

Studenti i profesori prvo su bili primljeni u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru gdje im je nakon pozdravnih riječi voditelja centra, dr. sc. Dražena Živića, orijentacijsko predavanje o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Vukovara održala mr. Sandra Cvikić. Potom su američki studenti i profesori uz stručno vodstvo djelatnika Područnoga centra obišli muzej ("Mjesto sjećanja") u vukovarskoj bolnici, gdje im je o ulozi, radu i organizaciji zdravstvenog sustava tijekom obrane Vukovara 1991. godine govorila ratna i današnja ravnateljica bolnice, mr. sc. Vesna Bosanac.

Nakon obilaska središta grada američke goste je u Gradskoj vijećnici primio i vukovarski gradonačelnik, gosp. Željko Sabo i s njima se zadržao u dugom i prijateljskom razgovoru. Potom su studenti i profesori obišli mjesta stradanja - Spomen-dom i masovnu grobnicu na Ovčari te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Njihov posjet Vukovaru završen je obilaskom crkve sv. Filipa i Jakova i franjevačkog samostana gdje ih je primio gvardijan vukovarski, pater Gordan Propadalo.

- Američki studenti u Institutu Ivo Pilar

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro