Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Predstavljanje knjige KULTURA SJEĆANJA IZMEĐU EMOCIJA I INSTITUCIJA


U lijepo ispunjenoj Mramornoj dvorani Gradskog muzeja Vukovar u dvorcu Eltz 19. siječnja 2018., u organizaciji Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru i Gradskog muzeja Vukovar, održano je svečano predstavljanje knjige dr. sc. Matea Žanića, znanstvenoga suradnika u Institutu Pilar, "Kultura sjećanja između emocija i institucija. Reprezentiranje Vukovarske bitke od 1991. do 2016." - Pozivnica

zanic1 s zanic2 s
zanic0 s


Predstavljanje knjige Matea Žanića KULTURA SJEĆANJA IZMEĐU EMOCIJA I INSTITUCIJA; Vukovar, 19. siječnja 2018. - Fotografije: M. Živić i Hrvatski radio Vukovar.

Biranim riječima knjigu su predstavili njezin urednik i voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru dr. sc. Dražen Živić, dr. sc. Domagoj Tomas s Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i izv. prof. dr. sc. Željko Pavić sa Odjela za kulturologiju istog Sveučilišta. Dakako, nazočnima se s nekoliko prigodnih riječi obratio i autor knjige. Kao što su predstavljači istaknuli, riječ je o vrlo značajnoj znanstvenoj studiji koja kulturi sjećanja prilazi iz dva vida: teorijskog i činjenično/empirijskog. Stoga će studija biti iznimno korisno vrelo za sve koji se budu bavili odnosom kulture sjećanja i institucija, jer ono, među ostalim, sadrži pregled najvažnijih događaja, aktera, simbola i manifestacija nužnih za razumijevanje fenomena Vukovara 91.


- Pozivnica za predstavljanje knjige dr. sc. Matea Žanića KULTURA SJEĆANJA IZMEĐU EMOCIJA I INSTITUCIJA; Vukovar, 19. siječnja 2018. 

zanic-kultura sjecanja
>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro