Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

EUROPEAN SOCIAL SURVEY (ESS) FORUM; Zagreb, 2. 12. 2016.


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s ESS-ERIC-om (European Social Survey - European Research Infrastructure Consortium) poziva na forum European Social Survey (ESS): Croatian participation in the ESS: academic and policy benefits and challenges u petak, 2. prosinca 2016. u 10 sati u Kući Europe (Zagreb, Cesarčeva 3) - Program

ess2016 forum Zagreb1

- Program European Social Survey (ESS): Croatian participation in the ESS: academic and policy benefits and challenges; Zagreb, 2. prosinca 2016.

Međukulturalni europski projekt Europsko društveno istraživanje (ESS) potaknula je Europska zaklada za znanost (ESF) 2001. radi praćenja promjena u društvenim i političkim stavovima i vrijednostima građana europskih zemalja. Istraživanje se provodi svake druge godine kako bi se stekao što bolji uvid u tijek spomenutih promjena i kako bi se omogućile usporedbe među europskim zemljama. Zbog svoje relevantnosti, ali i rigorozne metodologije, ESS je 2005. nagrađen uglednom znanstvenom nagradom Descartes (Descartes Research Prize) koja je tada prvi put dodijeljena u području društvenih znanosti.

Do sada je provedeno osam valova ispitivanja, posljednji 2016. godine. Hrvatska je sudjelovala samo u dva (četvrtom 2008. i petom 2010.), a proveli su ih istraživači Instituta Pilar uz potporu Hrvatske zaklade za znanost.

Zbog ograničenih kapaciteta dvorane, cijenili bismo ukoliko ste u mogućnosti svoj dolazak potvrditi na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30. studenog 2016. Također Vas molimo, ako ste u mogućnosti, poziv proslijedite svojim kolegama koji bi mogli biti zainteresirani za temu ESS foruma.

Za sve daljnje informacije na raspolaganju su Antun Plenković, koordinator konferencije [ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ] i Toni Babarović, predsjednik Programsko-organizacijskog odbora [ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ].


>>> Objavljeni rezultati 4. kruga Europskog društvenog istraživanja za Hrvatsku

>>> Institut Ivo Pilar u projektu European Social Survey

 Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro