Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Simpozij: O SNAZI EVOLUCIJSKE MISLI; Zagreb, 11.-14. 10. 2016.


U Zagrebu se od 11. do 14. listopada 2016. održao 2. Simpozij o snazi evolucijske misli u organizaciji Instituta Ivo Pilar, Hrvatskog biološkog društva te Biološkog odjela PMF-a u Zagrebu. Simpozij je ugostio jednog od najutjecajnijih evolucijskih biologa današnjice – prof. Roberta Triversa, a u četiri dana predavanjima prof. Triversa nazočilo je više od 1000 slušatelja. - Iz medija

EM 1 s EM 2 s EM 3 s
EM 5 s EM 4 s
trivers poster s

 

Simpozij: O SNAZI EVOLUCIJSKE MISLI; Zagreb, 11.-14. listopada 2016.

- Poster simpozija O SNAZI EVOLUCIJSKE MISLI; Zagreb, 11.-14. listopada 2016.

Predavanja su svaki dan bila posjećena do posljednjeg mjesta, a samo prvi dan više od 600 ljudi napunilo je dvoranu Kina Europa - red se protezao sve do Cvjetnog trga. Predavanjima je nazočio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Treće predavanje drugog Simpozija o snazi evolucijske misli održano je u organizaciji Instituta Ivo Pilar. Ovo intimno predavanje analiziralo je razne teme vezane uz učenje i značaj evolucijske misli uklopljene u priču osobnog dojma evolucijskog znanstvenika. Predavanje u stilu rasprave potaknulo je publiku koja je profesora zatekla poznavanjem znanstvenih činjenica i uključivanjem u zdravu raspravu.

Takva posjećenost jednog znanstvenog događanja bez presedana je u Hrvatskoj i samo pokazuje kako je Simpozij ukazao na potrebu i ljubav javnosti prema znanosti i društveno relevantnim temema te kako je trud Instituta u tom pogledu prepoznat.

Prof. Trivers, dobitnik Crafoordove nagrade („Nobelove nagrade“ za biologiju, 2007.), smatra se jednim od najvećih i najutjecajnijih evolucijskih teoretičara današnjice. Časopis Times uvrstio ga je među 100 najvećih znanstvenika 20. stoljeća. Simpozij je bio iznimno medijski popracen na radiju, televiziji, web portalima i u dnevnom tisku. Članci o gostovanju prof. Triversa bili su najkomentiraniji i najčitaniji članci na našim najpopularnijim portalima, Večernji list dodijelio mu je naslovnicu i duplericu, a Hrvatska radiotelevizija i radio YammatFM gostovanju su posvetili cijele emisije.

Više informacija o Simpoziju i snimke predavanja mogu se pronaći na službenim stranicama www.powerofevolution.org ili facebook stranici www.facebook.com/EvolucijskaPsihologija

(Igor Mikloušić)

 
Iz medija

VL nasl


- Večernji list: Ekskluzivno R. Trivers - Intervju s jednim od najvećih mislilaca: Gejevi se rađaju, oni to ne postaju; 11. listopada 2016.

- Power of evolution: The Power of Evolutionary Thinking

- Facebook: Evolucijska Psihologija

 

>>> Poster simpozija O SNAZI EVOLUCIJSKE MISLI; Zagreb, 11.-14. listopada 2016.
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro